Problematický tunel Višňové: hrozí ďalšie predĺženie stavby

Diaľničiari termín na otváranie obálok v "technologickom tendri" tunela Višňové posunuli už šesťkrát. Zrejme tak budú musieť urobiť opäť.

16.02.2023 20:00
Tunel Višňové Foto:
Tender na technologické vybavenie tunelu Višňové sa nedarí ukončiť. Záujemci špekulujú.
debata (64)

Už na jeseň minulého roku sa ozvali prvé hlasy, že tunel Višňové sa v roku 2024 nepodarí postaviť a stavba sa predĺži približne o rok. V novembri to dementoval poverený minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina). Vraj všetko pôjde podľa plánu, ak bude načas a kvalitne vysúťažená aj technológia pre tunel.

A to sa ukazuje ako vážny problém. Diaľničiari pôvodnú vlaňajšiu lehotu (25. októbra) na „otváranie obálok“ v technologickom tendri postupne zmenili už šesťkrát a budú tak zrejme musieť urobiť opäť. Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) totiž preveruje postup Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) v tendri na dodanie technologického vybavenia tunela Višňové, vrátane informačného systému rozostavanej diaľnice D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala. Dôvodom sú opäť námietky proti podmienkam v súťažných podkladoch alebo v iných dokumentoch verejného obstarávania.

D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala Čítajte viac Pozrite sa, ako pokročili práce na problémovom úseku s tunelom Višňové

Aktuálny termín na predkladanie a otváranie ponúk. je zatiaľ 2. marca, posunie sa však temer naisto. Tender na zákazku s odhadovanou hodnotou 71,5 milióna eur bez DPH bol zverejnený začiatkom augusta 2022.

Samotný tender však neovplyvňuje dokončovanie stavebnej časti úseku D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala, ktorého súčasťou je aj 7,5 kilometra dlhý tunel Višňové.

64 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #diaľnica D1 #tunel Višňové #Lietavská Lúčka – Dubná Skala
Články podľa značiek