Do Španej doliny sa turisti autom nedostanú. Parkovať bude treba pred obcou

V Španej doline budú opravovať cestu, do obce sa obchádzkou dostanú len jej obyvatelia.

20.02.2023 20:00
OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Foto: ,
Príjazdovú cestu do Španej Doliny budú opravovať. Úplne sa uzavrie.
debata (1)

Domáci i zahraniční návštevníci populárnej turistickej destinácie Špania Dolina sa budú musieť počas nadchádzajúcej turistickej sezóny prispôsobiť obmedzeniam v doprave, ktoré súvisia so sanáciou havarijného stavu cesty pri vstupe do obce. Turisti na autách sa preto nedostanú na námestie, ale musia využiť záchytné parkovisko na okraji obce, v priestore Rudných Baní.

Dôvodom je sanácia havarijného stavu na ceste tretej triedy III/2410 vedúcej do centra obce, vrátane sanácie odvodnenia a bezpečnostných zariadení. Do obce sa ale podľa starostky Martiny Wilhelmerovej obchádzkovou trasou dostanú osobnými autami všetci obyvatelia Španej Doliny. Návštevníci budú ale musieť autá nechať na parkovisku na kraji obce. Pre potreby zásobovacích áut sa uvažuje s tým, že zhotoviteľ bude súčinný a uvoľní pravý jazdný pruh cesty po dobu minimálne jednej hodiny.

Cesta III/2410 sprístupňuje obec Špania Dolina ako dôležité turistické a kultúrne centrum zapísané v zozname pamiatkových rezervácií SR ako pamiatková rezervácia ľudového staviteľstva. Stavenisko bolo zhotoviteľovi stavby odovzdané už v decembri 2022. Náklady na opravu cesty sú vo výške 960 000 eur.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #obchádzka #oprava cesty #Špania Dolina
Články podľa značiek