Po odkladoch v Liptovskom Hrádku konečne začne výstavba nového ‘kruháču‘

Niekoľko mesiacov meškajúca okružná križovatka by sa mala začať stavať na prelome marca a apríla.

02.03.2023 20:00
SR Liptovský Hrádok križovatka oneskorenie ZAX Foto:
Na snímke lokalita výstavby novej okružnej križovatky v Liptovskom Hrádku.
debata

V polovici októbra minulého roku sme písali, že „meškajúca okružná križovatka v Liptovskom Hrádku bude meškať ešte viac“. Prípravu prestavby križovatky v lokalite Pod Skalkou v Liptovskom Hrádku na okružnú križovatku riešili totiž kompetentní už začiatkom roku 2021 a v októbri minulého roku to nevyzeralo, že by sa išlo „vo veľkom stavať“.

Hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová, však vtedy sľúbila, že reálne stavebné práce na novej okružnej križovatke sa začnú až v jarných mesiacoch tohto roka. Máme koniec februára, jar sa pomaly blíži a tak sme boli zvedaví, ako to s „kruháčom“, meškajúcim už niekoľko mesiacov, naozaj vyzerá.

„S výstavbou sa začne, keď nastanú priaznivé klimatické podmienky. Predpoklad je koniec marca, začiatok apríla. Lehota výstavby je päť mesiacov,“ uviedla Lacová. Takže všetko je na dobrej ceste.

Samosprávny kraj musel hľadať nového zhotoviteľa po tom, ako musel ukončiť zmluvu s tým pôvodným. Dôvodom bola kondícia firmy aj nárast cien. Nový zhotoviteľ má križovatku postaviť za takmer pol milióna eur.

Lokalitu, kde dôjde k výstavbe, považuje vedenie mesta Liptovský Hrádok za dôležitý dopravný uzol. Stretáva sa tam päť ciest. Tri z nich sú v správe ŽSK, dve mestské. Plánovaná okružná križovatka podľa vedenia pomôže významne zvýšiť bezpečnosť dopravy v meste.

debata chyba
Viac na túto tému: #výstavba ciest #ŽSK #Okružná križovata #Litovský Hrádok
Články podľa značiek