Oprava cesty I/65 medzi St. Kremničkou a Bartošovou Lehôtkou obmedzí dopravu

Dĺžka rekonštruovaného úseku v okrese Žiar nad Hronom je vyše 5 kilometrov. Opraviť by ho mali za 50 dní.

18.04.2023 20:00
Úhorná. most, oprava cesty Foto:
Oprava 5,3 km dlhého úseku bude stáť vyše 2 milióny eur. (ilustračné foto)
debata

Na ceste I/65 v úseku medzi obcami Stará Kremnička a Bartošova Lehôtka v okrese Žiar nad Hronom sa v pondelok začínajú rekonštrukčné práce. Obnova hlavného ťahu na Kremnicu za takmer dva milióny eur si vyžiada i dopravné obmedzenia. Informovalo o nej Združenie Eurovia – Doprastav, ktoré rekonštrukciu realizuje. Investorom projektu je Slovenská správa ciest (SSC).

Stavebné práce na predmetnom úseku sa začnú odfrézovaním pôvodnej vozovky a pokračovať budú realizáciou postrekov, náterov či posypov v dvoch vrstvách. Nasledovať bude kladenie nových asfaltových vrstiev, ktoré budú vystužené geomrežou. Dĺžka rekonštruovaného úseku je 5,3 kilometra, práce by mali byť ukončené do 50 dní.

mytna R2 most Čítajte viac Situácia je vážna. Diaľničiari sa vyjadrili k uzavretému mostu na R2

Rekonštrukcia cesty medzi Starou Kremničkou a Bartošovou Lehôtkou si vyžiada i dopravné obmedzenia. Premávka bude riadená dočasným dopravným značením a svetelnou signalizáciou. Doprava bude usmernená striedavo do jedného jazdného pruhu.

„Zaujímavosťou je, že časť úseku s rozlohou viac ako 37.000 štvorcových metrov budeme rekonštruovať aj recykláciou podkladu za studena na mieste. Je to unikátna nízkoodpadová technológia, ktorá je zároveň priateľská k životnému prostrediu. Eliminuje a obmedzuje jeho záťaž hlukom, prachom či emisiami a prináša aj energetickú úsporu,“ upresnila hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Eurovia #rekonštrukcia cesty #oprava cesty #cesta I/65
Články podľa značiek