Severný obchvat Prešova - začalo sa s asfaltovaním vozovky

Severný obchvat Prešova by mohol byť dokončený na prelome júla a augusta tohto roku.

05.05.2023 20:00
presov obchvat Foto:
Práce na severnom obchvate Prešova sa dostávajú do finálnej fázy.
debata (9)

Stavba prvej etapy R4 Prešov – severný obchvat napreduje a dostáva sa do finálnej fázy. V nasledujúcom období sa položia asfaltové vrstvy na mostných objektoch a na vozovke. V tuneli Bikoš sa bude pokračovať v realizácii technologického vybavenia a budú tiež prebiehať posledné dokončovacie práce na konečných terénnych úpravách na oboch portáloch tunela. Informuje o tom Národná diaľničná spoločnosť na svojom webe.

V tuneli Bikoš sa v súčasnosti okrem dokončovania technológie montuje osvetlenie, inštalujú sa káble. Tuneloví špecialisti už dokončili montáž ventilátorov. Čo sa týka mostov, tam sa realizujú nosné konštrukcie, rímsy, montujú sa zvodidlá a zábradlie. Nosné konštrukcie sa už pripravujú na položenie liateho asfaltu.

Na trase rýchlostnej cesty sa buduje kanalizácia a ukladajú sa podkladové a asfaltové vrstvy vozovky. Takisto sa realizuje oplotenie rýchlostnej cesty, budujú sa základy na protihlukovú stenu a verejné osvetlenie na severnej časti. Taktiež sa upravujú svahy do finálnej podoby.

Už na jeseň v minulom roku sme písali, že prvá etapa severného obchvatu Prešova by mala byť hotová v júli 2023. Výstavba na rýchlostnej ceste R4 pokračuje podľa harmonogramu. V prípade, že sa na stavbe nevyskytnú neočakávané okolnosti, termín odovzdania do užívania je stanovený na 31. júla 2023.

R4 Prešov – severný obchvat v číslach

  • 4,3 km dlhý úsek v plnom profile motoristom ušetrí približne 10 minút
  • predpokladá sa intenzita dopravy cca 15 000 vozidiel/ 24 hodín
  • 155 stavebných objektov

9 mostov

  • tunel Bikoš s dĺžkou 1 150 m
  • križovatka Prešov, sever
9 debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #rýchlostná cesta R4 #severný obchvat Prešova
Články podľa značiek