Mini sa chystá kempovať

Troma konceptmi Mini ukazuje, že mať niektorý z ich štýlových modelov ešte neznamená byť na dovolenke odkázaný na služby hotelov.

04.08.2013 08:00
mini-cowley-concept Foto:
Mini Clubman Cowley sa spolieha na miniatúrny príves pre dve osoby.
debata

Prvý z nich vychádza z úžitkového Mini Clubvan. Vo svojich útrobách však táto minidodávka skrýva posteľ na strane spolujazdca a na druhej výsuvný box s minikuchynkou. Tá obsahuje propán-butánový sporák, odkladací priestor na kempový riad a malý drez. Miesto sa našlo aj na ručnú sprchu s nádržou umiestnenou v podlahe a samozrejme televízor. Sklenená otvárateľná strecha je pripravená na prevoz športového náradia, napríklad malého kajaku. Mini Clubvan Camper má však jednu nevýhodu. Je určený pre samotárov. Viac ľudí sa v ňom totiž nevyspí.

Clubvan Capmer ponúka jedno miesto na spanie,... Foto: Mini
Mini-Clubvan Camper Clubvan Capmer ponúka jedno miesto na spanie, kuchynku či dokonca sprchu.

Zato koncept Mini Countryman ALL4 Camp vychádzajúci z väčšieho Countrymanu je pre dvojice ako stvorený. Využíva totiž princíp bežný pri off-roadových výpravách. Jeho obytná časť, presnejšie stan, je umiestnený na strešnom nosiči. V zloženom stave tvorí len úzky dvojdielny strešný box. Stačí však hornú časť vysunúť a získate dve pohodlné lôžka. Do stanu je prístup pomocou ľahkého duralového rebríka. K tomu všetkému si môžete dopriať nosič na dva bicykle a dovolenka môže začať.

Väčší Countryman All4 má dvojmiestny rozkladací... Foto: Mini
Mini-Countryman ALL4 Camp Väčší Countryman All4 má dvojmiestny rozkladací stan situovaný na streche.

Tretí koncept s názvom Cowley, pomenovaný po meste, kde sídli závod Mini, je o čosi konvenčnejší. Spolieha sa na miniatúrny dvojmiestny príves s hmotnosťou len 300 kg. Pritom je v ňom dosť miesta pre dve dospelé osoby, výsuvnú kuchynku, umývadlo či sprchu a televízor. Príves možno zapriahnuť do akéhokoľvek Mini, v tomto prípade má úlohu ťažného koňa Mini Clubman.

Mini Clubman Cowley Foto: Mini
minicamping-cowley Mini Clubman Cowley

Či mieni Mini priviesť svoje kempové nápady do reality zatiaľ neprezradilo.

Mini-Clubvan Camper
Mini-Clubvan Camper
+8Mini-Clubvan Camper
debata chyba
Viac na túto tému: #Mini #Clubman #Clubvan #Contryman #camping #kemping #stanovačka #stan
Články podľa značiek