Porsche Cayenne môže byť aj kabriolet

Kalifornská spoločnosť Newport Convertible Engineering sa rozhodla „odrezať“ strechu z Porsche Cayenne. Výroba je pripravená.

18.08.2013 08:00
debata
Otvorené Porsche Cayenne vám v Kalifornii... Foto: NCE
Porsche Cayenne Convertible Otvorené Porsche Cayenne vám v Kalifornii postavia na zákazku.

Chcete SUV s plátennou strechou? Tak to je naozaj náročná požiadavka. Ale nezúfajte. Pomôcť môže kalifornská spoločnosť Newport Convertible Engineering (NCE). Tá postaví kabriolet prakticky z čohokoľvek. Najnovšie sa snaží zaujať otvoreným Porsche Cayenne.

Jediným sériovo vyrábaným SUV so skladacou strechou je v súčasnosti Nissan Murano Cross Cabriolet. Land Rover síce už dávnejšie sľúbil otvorenú verziu Range Roveru Evoque, no tá sa stále nie a nie dostať na svetlo božie. Pre nedočkavcov je tu práve NCE, schopná odstrihnúť strechu z auta, na ktoré ukážete prstom.

Porsche Cayenne Convertible Foto: NCE
Porsche Cayenne Convertible Porsche Cayenne Convertible

Z jej portfólia pochádza napríklad otvorený Dodge Challenger, rovnako kultové Subaru Impreza WRX STI či štvordverový luxusný Jaguar XJ. A zaostrené má aj na triedu SUV. Len pár týždňov po tom, čo sa pochválila otvoreným Range Roverom, pridáva ďalšiu bombu – Porsche Cayenne s elektricky ovládanou plátennou strechou.

Zatiaľ existuje síce len v podobe animácie, no ak sa nájde zákazník, nič nebráni prestavbe. Napokon podobnú skúsenosť má už z úpravy prvej generácie Cayenne, ktorú dokonca vyšperkovala drevenými exteriérovými obkladmi karosérie.

Porsche Cayenne Convertible Foto: NCE
Porsche Cayenne Convertible Porsche Cayenne Convertible

Kým však prvá generácia otvoreného Cayenne mala z dôvodu dostatočnej tuhosti skeletu a bezpečnosti zachované rámy okien aj centrálny strešný oblúk, tá nová bude disponovať len bezpečnostným oblúkom. Cena, ktorú si NCE vypýta za otvorené terénne Porsche, je zatiaľ tajomstvom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kalifornia #Porsche #Cayenne #kabriolet #NCE #tuning
Články podľa značiek