Legendárny VW Transporter T2 končí po 46 rokoch

Sen všetkých hipisákov, Volkswagen Transporter T2, vyrábaný dodnes v Brazílii, sa rozlúči limitovanou edíciou Last Edition.

25.08.2013 08:00
debata (1)
Rozlúčková séria T2 dostane dvojfarebnú... Foto: Volkswagen
VW Transporter T2 Last Edition Rozlúčková séria T2 dostane dvojfarebnú karosériu a biele disky kolies.

Druhá generácia Transporteru, predstavená v roku 1967 je v Európe dávno minulosťou. V Brazílii však schádza pod názvom VW Kombi stále z výrobných liniek, a to nepretržite od roku 1976. V Argentíne zastavili jeho produkciu už v roku 1986 a v Mexiku o desať rokov neskôr.

Brazília tak bola poslednou „baštou“ Té-dvojky. Jej koniec sa však nezadržateľne blíži. Dôvodom sú sprísňujúce sa bezpečnostné predpisy, ktorým už takmer päťdesiat rokov stará konštrukcia nemôže vyhovieť. Legendárny mikrobus sa preto rozlúči limitovanou verziou Last Edition, z ktorej vznikne celkom 600 kusov.

VW Transporter T2 Last Edition Foto: Volkswagen
VW Transporter T2 Last Edition VW Transporter T2 Last Edition

Vozidlá tejto série budú mať karosériu lakovanú v dvoch farbách. Bledomodrú spodnú časť doplní biela kabína. Nechýbajú ani biele disky kolies a nárazníky. Vozidlo postavené na platforme chrobáka poháňa na rozdiel od originálu vodou chladený radový 4-valec s objemom 1,4 litra upravený na spaľovanie etanolu E85.

Aj preto má súčasné T2 vpredu zabudovaný chladič. Spolu so 4-stupňovou manuálnou prevodovkou dosahuje maximálnu rýchlosť 135 km/h. V Brazílii sa bude predávať za 85 000 realov, čo je približne 27 200 eur.

V bielo-belasých tónoch je ladený aj interiér. Foto: Volkswagen
VW Transporter T2 Last Edition V bielo-belasých tónoch je ladený aj interiér.

Či sa dostane aj do Európy, nie je zatiaľ zrejmé. Dovozu týchto novučičkých veteránov sa venuje holandská spoločnosť Volkswagen Campercentrum Nederland.

VW Transporter T2 Last Edition
VW Transporter T2 Last Edition
+7VW Transporter T2 Last Edition
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #Volkswagen #kombi #výroba #VW #Transporter #T2 #limitovaná edícia
Články podľa značiek