Dub Box: Prívesy v štýle VW Transporter idú na dračku

Línie legendárneho VW Transportér T2 vyvolávajú aj po rokoch od ukončenia výroby nostalgické spomienky. Britský výrobca karavanov si na tom dokonca založil úspešný biznis.

11.05.2014 07:00
debata
Príves pripomínajúci legendárny VW T2 má úplne... Foto: Dub Box
Dub Box Príves pripomínajúci legendárny VW T2 má úplne novú konštrukciu vrátane podvozku a karosérie vyrobenej z plastu.

Pôvodne malo ísť len o experiment. Britský pár, Matt a Becky Clay z Herefrdshire, si chceli postaviť rodinný príves pre svoje deti a psa. Inšpirovali sa pritom klasickými líniami dnes už kultovej dodávky VW Transportér T2. A keďže Matt mal skúsenosti zo stavbou luxusných karavanov, netrvalo dlho a vznikol prvý Dub-Box.

Dlhá verzia Dub Box Standard obsahuje lôžkovú... Foto: Dub Box
Dub Box Dlhá verzia Dub Box Standard obsahuje lôžkovú časť aj malú kuchynku s dvoma plynovými horákmi.

Vyzerá to, akoby bol tento príves len derivátom karosérie Transportéru, ktorý sa v limitovaných počtoch ešte stále vyrába v Brazílii. Lenže zdanie klame. Je to od základu nová konštrukcia vrátane podvozku a plastovej karosérie. Nápad neostal bez povšimnutia. Objednávky sa začali hrnúť takou rýchlosťou, že spoločnosť si dokonca otvorila pobočku v USA.

Kratšia verzia Shortie Dub Box je určená najmä... Foto: Dub Box
Dub Box Kratšia verzia Shortie Dub Box je určená najmä na spanie. Jej vybavenie je skromné.

V súčasnosti sú v ponuke tri verzie. Základom je príves Standard s dĺžkou 3,75 (bez oja), šírkou 1,72 a výškou 1,85 metra. Obsahuje sedaciu súpravu, z ktorej je možné urobiť dvojlôžkovú posteľ, plynový varič s dvoma horákmi, chladničku, antikorový drez, audiosúpravu či zásuvku na 240 V. Pod Standardom stojí menší model Shortie Dub Box s dĺžkou len 2,7 metra. Daňou za menej miesta je absencia kuchynky.

Tretia verzia Tuck Box je orientovaná na podnikanie v rýchlom občerstvení. Možno ju teda použiť ako pojazdný zmrzlinový stánok či bufet. Každý exemplár je pritom prispôsobený požiadavkám zákazníka. Nie je to však úplne lacná hračka. Ceny Dub Boxu štartujú v Británii na 9 650 librách (11 750 eur) za krátku verziu. Dlhý Dub Box však stojí až 13 750 libier (16 750 eur).

Dub Box
Dub Box
+19Dub Box

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #karavan #Dub Box
Články podľa značiek