Ford Mustang vyletel až do vesmíru. Môžu za to nadšenci

Päťdesiate výročie vzniku amerického kultového kupé Ford Mustang nenechalo jeho fanúšikov ľahostajnými. Po tom, čo samotná automobilka nainštalovala Mustang na strechu mrakodrapu Empire State Building na Manhatane, zamieril Mustang ešte vyššie. Oveľa vyššie....

16.05.2014 16:00
debata
Model Fordu Mustangu sa po 74 minútach letu pod... Foto: Ford
Ford Mustang - vesmír Model Fordu Mustangu sa po 74 minútach letu pod meteorologickým balónom dostal do výšky 33,5 kilometra. Cesta späť trvala len pár minút.

Postarali sa o to dvaja kanadskí mladíci. Tí pripevnili zmenšený model nového Mustangu od firmy Revell pod meteorologický balón a vypustili ho až do stratosféry. Zmenšenina Mustangu tak vzlietla na hranicu vesmíru do výšky 33,5 kilometra. Trvalo to 74 minút. Napriek rýchlemu návratu na zem sa modelu nič nestalo. Zato autori nápadu mali dosť práce, aby ho vôbec našli.

Napriek pomoci GPS, ktorým bol balón vybavený, trvali pátracie práce až šesť hodín. Oveľa dlhšie si však na nový Mustang počkajú zákazníci. Hoci sa predstavil už v decembri minulého roka, do predaja sa dostane až na jeseň. A do Európy ešte neskôr. Objednávky prvej 500-kusovej série však Ford začne prijímať už 24. mája v rámci finále Ligy majstrov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ford #Ford Mustang
Články podľa značiek