Lamborghini Countach vydražili za 1,2 milióna dolárov. Je to rekord

Na trhu veteránov sa síce nachádzajú aj omnoho drahšie kúsky, lenže na superšport Countach z roku 1974 je to priam astronomická suma.

17.06.2014 16:00
debata
Vzácny exemplár Countach LP400 pochádza z prvej... Foto: Bonhams
Lamborghini Countach Vzácny exemplár Countach LP400 pochádza z prvej série Periscopia vybavenej periskopickým spätným zrkadlom. Vzniklo z nej len 150 kusov.

V zberateľských kruhoch nepatria modely Lamborghini zo sedemdesiatych rokov k trhačom cenových rekordov. Najcenenejšie sú staršie kúsky z raných čias automobilky. Napríklad luxusné 350 GT alebo revolučná Miura s naprieč uloženým 12-valcom vzadu, vyrábaná od roku 1966. Hranatý Countach, hoci je nezmazateľne zapísaný do histórie, sa však zatiaľ ani len nepriblížil k magickej hranici milión dolárov. To sa však práve zmenilo.

Na aukcii spoločnosti Bonhams v americkom Connecticute bol anonymný zberateľ Lamborghini ochotný zaplatiť za Countach LP400 neskutočných 1,2 milióna dolárov (887 000 €). To je teda riadny skok. Veď naposledy sa Countach vydražil vlani „len“ za 836-tisíc dolárov. Cenu auta zdvihol nielen stopercentný stav, ale najmä skutočnosť, že pochádza z prvej série Periscopia, vybavenej strešným periskopickým spätným zrkadlom. Vzniklo z nej iba 150 exemplárov.

Vzácny unikát je lakovaný belasou farbou Blu Tahiti a vybavený hnedým koženým čalúnením. V porovnaní s novým Venenom ide však iba o lacnú hračku. Hyperšport, z ktorého vzniknú len tri exempláre, totiž stojí neskutočných tri milióny eur. A otvorená verzia Veneno Roadster ešte o milión viac!

Lamborghini Countach
Lamborghini Countach
+9Lamborghini Countach

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lamborghini #Lamborghini Countach
Články podľa značiek