Porsche je pedant v zvolávačkách. Najnovšia sa týka len dvoch áut

Severoamerické zastúpenie Porsche zavolalo do servisu dvoch majiteľov problémových Cayennov. Sympatické. Kiežby aj iné automobilky boli k zákazníkom také seriózne.

13.01.2015 16:00
Porsche-Cayenne 2015 Foto:
Dva kusy Porsche Cayenne dodané do USA mali problém so zavesením kolies. Nemeckej automobilke to neprekážalo, aby túto akciu zaradila medzi oficiálne „zvolávačky“. Majiteľom chybu odstráni.
debata (1)

Zvolávacie akcie sa väčšinou týkajú desaťtisícov, státisícov či dokonca miliónov vozidiel. Svoje pozná aj Porsche. Minulý rok zvolávalo do servisov majiteľov Cayennov pre chybný palivomer, ktorý zavádzal o množstve paliva v nádrži, ako aj majiteľov menšieho Macanu s chybným posilňovačom bŕzd. Nešlo o veľké počty, ale čo je to proti najnovšej, takmer kurióznej „zvolávačke“, ktorá zasiahla len dva kusy áut.

Ide o jedno Porsche Cayenne S a jedno Porsche Cayenne Diesel, vyrobené 26. a 27. októbra, ktoré boli dodané na americký trh. Chyba sa stala vo výrobe, kde došlo k chybnému nastaveniu príklonu kolies, z čoho vyplýva aj riziko nedostatočného dotiahnutia skrutiek na zavesení. Nie, toto nie je kritika Porsche. Chyba sa síce stala, ale z nemeckej automobilky by si mohli mnohí brať príklad. Napríklad aj značky koncernu Volkswagen, ktoré sa v prípade problémových motorov 1,2 TSI obracali k zákazníkom doslova chrbtom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #zvolávacia akcia #Porsche Cayenne
Články podľa značiek