Audemars Piguet: Schumacherova edícia hodiniek stojí 211 000 eur

Na vývoji hodiniek švajčiarskej manufaktúry Audemars Piguet sa ešte pred úrazom podieľal sám Michael Schumacher. Pôvodne boli určené len jemu. No dnes je zrejmé, že vznikne limitovaná edícia.

02.06.2015 12:00
Audemars Piguet - Royal Oak Michael Schumacher Foto:
Hodinky, na ktorých špecifikácii sa podieľal Michael Schumacher, sú vybavené dvojitým chronometrom. A to je skutočný unikát. Dokážu zmerať čas dvoch kôl po sebe.
debata

Michael Schumacher dnes bojuje s následkami ťažkého úrazu. V časoch slávy si však doprial množstvo luxusu. Napríklad aj hodinky švajčiarskej manufaktúry Audemars Piguet. Nechcel však žiadne, ktoré boli v ponuke. Nevyhovovali mu. Od výrobcu požadoval špeciálnu funkciu chronografu. Chcel totiž, aby boli jeho hodinky schopné merať čas vo dvoch po sebe idúcich kolách. A to je skutočný unikát, pretože doteraz boli mechanické hodinky schopné merať len jeden čas.

Čo to znamená? Hodinky sú vybavené až dvoma ručičkami chronometra. Stlačením tlačidla na pozícii dvoch hodín sa obe dajú do pohybu. Po stlačení druhého na pozícii deviatich hodín sa jedna ručička zastaví a druhá vynuluje, pričom začne merať čas druhého kola. Po zastavení druhej ručičky tak môžete porovnať čas dvoch kôl, a teda aj to, či ste boli rýchlejší, alebo pomalší.

Kým doteraz mal takéto hodinky len sám veľký „Schumi“, odteraz si ich budete môcť dopriať aj vy. Presnejšie 221 majetných zákazníkov. Audemars Piguet totiž vyrobí limitovanú edíciu Royal Oak Michael Schumacher. Nebude to však lacná hračka. Za každý exemplár si švajčiarska hodinárska firma vypýta 211 000 eur. Za to dostane klient skutočný klenot vyrobený z karbónu, titánu a so 44-milimetrovým puzdrom z ružového zlata. A samozrejme, chýbať nebude ani spomínaný chronometer.

Audemars Piguet - Royal Oak Michael Schumacher
Audemars Piguet - Royal Oak Michael Schumacher
+6Audemars Piguet - Royal Oak Michael Schumacher

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hodinky #Michael Schumacher #Audemars Piguet
Články podľa značiek