Ketterer Continental: Luxusný karavan si vozí vlastnú garáž

Kde končí luxus? Nemecká spoločnosť Ketterer, vyrábajúca karavany, ukazuje, že prianiam zákazníkov sa medze nekladú. Jej vila na kolesách s názvom Continental si so sebou vozí dokonca aj Smart. A zvládne ešte viac.

23.08.2015 00:00
debata
Ketterer Continental môže byť postavený na... Foto: Ketterer
Ketterer Continental - karavan Ketterer Continental môže byť postavený na platforme nákladného MAN-u, Scanie alebo Mercedesu-Benz Actros. Od dĺžky rázvoru závisí aj dĺžka kabíny a luxusu na palube.

Karavany sú rôzne. Tie od spoločnosti Ketterer však patria rozhodne medzi absolútnu elitu. Vrcholový model Continental, postavený na platforme trojnápravového MAN-u, Mercedesu Actros alebo Scanie, zvládne dokonca ešte viac, ako len ponúknuť luxus súkromnej vily. Má totiž aj vlastnú garáž. A to nehovoríme o mieste pre motocykel alebo skútre. Do tohto hyperluxusného monštra zaparkujete totiž celé auto.

V zadnej časti je garáž, ktorá pojme už v... Foto: Ketterer
Ketterer Continental - karavan V zadnej časti je garáž, ktorá pojme už v základe Smart Fortwo. Väčší model Continental 12 000 však zvládne aj autá s dĺžkou štyroch metrov.

Ketterer ponúka Continental v troch prevedeniach. Základom je model 11250. Nad ním stojí dlhšia verzia 12000 doplnená o výsuvné bočnice zväčšujúce vnútorný priestor a na absolútnom vrchole stojí Continental Custom Line doslova prešpikovaný luxuxom. Niet požiadavky, ktorú by Ketterer nedokázal uskutočniť. Či už ide o vybavenie alebo materiály. Jednoducho, toto je luxusný domov so všetkým, čo k tomu patrí.

Interiér je prešpikovaný luxusom. Nechýba... Foto: Ketterer
Ketterer Continental - karavan Interiér je prešpikovaný luxusom. Nechýba kúpeľňa, kuchyňa, šatník, spálňa či domáce kino.

Aby sa však majiteľ necítil obmedzený veľkosťou a neobratnosťou svojej vily na kolesách, môže si so sebou zobrať aj auto. To je zaparkované v zadnej časti. Kratšia verzia zvládne odviesť Smart Fortwo, no dlhší a vyšší Continental 12000 si poradí aj s hatchbackmi nižšej triedy. Jeho garáž má totiž rozmery 4 000 × 2 000 × 1 5­00 milimetrov. Bez problémov sa tak do nej zmestí napríklad Volkswagen Polo, Mini či Škoda Fabia.

Pochopiteľne, takýto extrémny luxus aj niečo stojí. Už za predošlú generáciu Continentalu bez garáže si nechal Ketterer zaplatiť 600 000 eur. Takže tá nová nebude iste lacnejšia.

Ketterer Continental - karavan
Ketterer Continental - karavan
+27Ketterer Continental - karavan

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #karavan #caravan #Ketterer #Kettere Continental
Články podľa značiek