Bugatti Vision GT: Virtuálny hyperšport sa ukáže vo Frankfurte

Je to síce čistý marketing, ale navonok to vyzerá, akoby sa do najpopulárnejšej automobilovej hry planéty pre konzoly PlayStation zbláznili aj samotné automobilky. Máme tu totiž ďalší virtuálny koncept. Tentoraz ide o skutočnú "pecku" – Bugatti Vision Gran Turismo Concept.

11.09.2015 16:00
debata
Vision Gran Turismo od Bugatti je výsostne... Foto: Bugatti
Bugatti Vision Gran Turismo Concept - 2016 Vision Gran Turismo od Bugatti je výsostne okruhový špeciál. To vidieť najmä na radikálnej aerodynamike.

Bugatti síce v súčasnosti nevyrába žiaden model, posledný kus Veyronu La Finale sa ukázal na jar v Ženeve a jeho nástupca ešte nie je hotový, no Bugatti rozhodne vo Frankfurte chýbať nebude. Reprezentovať ho tu však má iba maketa futuristickej štúdie v mierke 1 : 1, ktorá sa na výrobné linky v žiadnom prípade nechystá. Namierené to má totiž na monitory hracích konzol PlayStation. Áno, nemýlite sa, ide o ďalší príspevok pre najpopulárnejšiu automobilovú hru planéty. Mať tu svojho zástupcu je dnes jednoducho zákon.

Interiér s digitálnymi prístrojmi obsahuje len... Foto: Bugatti
Bugatti Vision Gran Turismo Concept - 2016 Interiér s digitálnymi prístrojmi obsahuje len to najpotrebnejšie. S takouto sparťanskou výbavou by sa asi tradiční zákazníci Bugatti neuspokojili.

Koncept Bugatti Vision Gran Turismo sa rodil priamo v dizajncentre Bugatti a za návrhom stojí Sasha Selipanov a jeho kolega Frank Heyl. Výsledkom je futuristický hyperšport, inšpirovaný legendárnym modelom Bugatti Tank 57, ktoré má na konte víťazstvá vo vytrvalostných pretekoch Le Mans v rokoch 1937 a 1939. Podľa tvorcov však vízia nechce byť príliš retro. Zámerom je skôr evokovať pocit a atmosféru vtedajších úspechov Bugatti na tratiach. Aj preto je karoséria lakovaná vo dvoch odtieňoch modrej. Inak je Vision GT navýsosť moderné auto.

V útrobách by mal pracovať 16-valec so štyrmi... Foto: Bugatti
Bugatti Vision Gran Turismo Concept - 2016 V útrobách by mal pracovať 16-valec so štyrmi elektrickými turbodúchadlami a výkonom podobným, ako sa očakáva od nového Chironu.

„Chceli sme vytvoriť virtuálne pretekárske auto pre našich fanúšikov, ktoré bude pravým Bugatti do posledného detailu a s ktorým sa budú zabávať rovnako dobre ako my, keď sme ho navrhovali,“ povedal Selipanov. Viac však neprezradil, takže možno len hádať, že v jeho útrobách bude pracovať 16-valec s výkonom podobným, ako sa očakáva od nového Chironu a možno ešte viac. Vo svete počítačov je však možné navrhnúť čokoľvek. Skôr prekvapí, že vo Frankfurte neuvidíme nič, čo by malo viac spoločného s realitou.

Bugatti Vision Gran Turismo Concept - 2016
Bugatti Vision Gran Turismo Concept - 2016
+6Bugatti Vision Gran Turismo Concept - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Bugatti #Gran Turismo #Playstation #autosalón Frankfurt 2015 #Bugatti Vision Gran Turismo
Články podľa značiek