Volvo S90 a V90 sú odhalené. Vďaka krádeži malých modelov

Utajiť dizajn nových modelov je v čase internetu takmer nemožné. Cestičky môžu byť rôzne. Zvlášť však naštve, ak dôjde k úniku utajovanej novinky vďaka krádeži zmenšených modelov v mierke 1:43.

28.10.2015 16:00
debata (1)
Nové veľké Volvo sa predstaví najprv vo verzii... Foto: Mogo Model
Volvo S90 V90 - modely Nové veľké Volvo sa predstaví najprv vo verzii sedan s označením S90.

Volvo sa rozhodlo ignorovať väčšinu svetových autosalónov okrem Detroitu, Ženevy a Šanghaja. Jeho marketing bude založený na internete. Ten sa však môže ľahko obrátiť aj proti nemu. Tak ako v tomto prípade. Príchod novej vlajkovej lode S90, ktorá bude nástupcom Volva S80, je síce plánovaný na januárovú motoršou v americkej mekke automobilizmu, no už dnes sa môžeme pozrieť, ako vyzerá. Síce nie reálny model, ale jeho zmenšenina.

Postarali sa o to zamestnanci čínskej firmy, ktorá vyrába zmenšené modely. Dva exempláre v mierke 1:43 zo stráženej dvojtisícovej série jednoducho ukradli. Jeden sedan S90 a tiež jedno kombi V90. Samozrejme, svojim úlovkom sa netajili. Snímky S80 a V90 tak už žijú vlastným virtuálnym životom a niet dôvodu si myslieť, že by sa mali od sériových verzií príliš líšiť. Volvo zareagovalo na únik bez hnevu. Šéf marketingu Alan Vissner doslova povedal, že Volvo je za únik vďačné, keďže má vďaka nemu nečakane veľkú medializáciu.

Začiatkom roka 2017 by malo prísť na rad aj... Foto: Mogo Model
Volvo S90 V90 - modely Začiatkom roka 2017 by malo prísť na rad aj kombi V90.

Nový vrcholový model označuje Volvo ako „kladivo na Audi A7“. To však zároveň znamená, že švédska novinka sa neposunie do vyššej triedy, tak ako sa to pôvodne očakávalo na základe štyri roky starého šanghajského konceptu Volvo Universe. Stáť by malo tesne pod ňou a konkurovať okrem Audi A7 aj Audi A6, BMW 5 či Mercedesu triedy E. Dizajn pôsobí veľmi vyvážene a nadčasovo, podobne ako pri novom SUV XC90. Z neho môžeme očakávať aj 4-valcové motory Drive-E vrátane plug-in hybridnej verzie.

Kým sedan S90 uvidíme už v januári v Detroite, príchod kombi sa očakáva až začiatkom roka 2017.

Volvo S90 V90 - modely
Volvo S90 V90 - modely
+8Volvo S90 V90 - modely

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volvo #Volvo S90 #Volvo V90
Články podľa značiek