Putin 'osedlal' Ladu Vesta. Z rýchlosti si ťažkú hlavu nerobil

Ruský prezident Vladimír Putin sa postaral o veľké promo novej Lade Vesta. V Soči si sadol za jej volant aj so šéfom AutoVazu Bo Anderssonom. Chválou nešetril.

27.10.2015 18:10
Lada Vesta - Vladimir Putin Foto:
Lada Vesta - Vladimir Putin
debata (160)

Je známe, že Vladimír Putin by rád používal prezidentskú limuzínu ruskej výroby. Staré Čajky sú už totiž na šrotovisku a nová limuzína, ktorú financuje priamo Kremeľ cez projekt Cortege, ešte len vo vývoji. Putinovi neostáva nič iné, ako využívať služby nemeckých prémiových značiek, najmä Mercedesu-Benz. To však neznamená, že sa občas neobjaví za volantom ruských áut pre smrteľníkov. Možno si ešte spomeniete na jeho antré s Ladou Granta, ktorá nebola schopná naštartovať ani na tretí raz. Komické video veľmi rýchlo zmizlo z internetu.

Teraz sa jeden z najmocnejších mužov planéty objavil opäť v Lade. Konkrétne v novej Lade Vesta, ktorá má pomôcť ruskému molochu AutoVaz prekonať obrovský prepad automobilového trhu. Ten nastal v Rusku po zavedení západných sankcií a po prudkom páde rubľa. Takže promo akcia naplánovaná počas medzinárodného diskusného fóra Valdaj v Soči, ktorého sa Putin zúčastnil, nebola len nevinnou zábavkou. Skôr išlo o podporu AutoVazu a jeho novej nádeje, Lady Vesta, ktorá vyrazí na domáci trh už o necelý mesiac.

Spoločnosť mu v Soči robil sám šéf automobilky, Švéd Bo Andersson. Putin si vyskúšal Vestu na vlastnej koži, pochopiteľne, pred objektívmi ruských televízií, a nešetril chválou. „Je to výborné auto, má veľmi dobrú reakciu na plyn a je ľahko ovládateľné. Ide samo, aj keď sa zvyšuje záťaž pri stúpaní. Absolvovali sme náročné stúpanie, ale Vesta ho ľahko prekonala,“ prejavil sa Putin ako automobilový odborník. Zároveň sa sám priznal, že povolenú rýchlosť celkom nerešpektoval. „Išiel som trochu rýchlejšie," oznámil s úsmevom na tvári.

Vestu označil za lepšiu ako Kalinu Sport, hoci aj tú považuje za dobré auto. „Vesta je však väčšia, stabilnejšia a je to auto inej triedy,“ oznámil. Tiež verí, že Vesta bude úspešná nielen v Rusku, ale aj na trhoch východnej Európy, na Strednom východe a v Južnej Amerike, teda v tradičných regiónoch Lady. Či však slová chvály od človeka, ktorý má na svedomí anexiu Krymu a s tým súvisiace tvrdé dopady na ruskú ekonomiku vrátane ruského automobilového priemyslu, pomôžu ťažko skúšanému AutoVazu, je otázne.

Lada Vesta - 2016
Lada Vesta - 2016
+16Lada Vesta - 2016

© Autorské práva vyhradené

160 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Lada #AutoVaz #Lada Vesta
Články podľa značiek