Zetor by Pininfarina: Prvé české Ferrari? Je to traktor!

Na poľnohospodárskom veľtrhu Agritechnica v Hannoveri predstavil tradičný český výrobca traktorov koncept Zetor by Pinnfarina. O jeho dizajn sa teda postaralo slávne talianske štúdio, ktoré ešte donedávna obliekalo Peugeoty či Ferrari.

16.11.2015 16:00
Zetor by Pininfarina Foto:
Koncept traktora Zetor by Pininfarina má kontrastné červeno-čierne sfarbenie. Čierne oblasti sú venované technike, kým červené vonkajším častiam karosérie.
debata (3)

Sláva vychýrených talianskych karosární je minulosťou. Štúdio Bertone vlani definitívne skrachovalo, Italdesign Giorgetta Giugiara vegetuje pod krídlami koncernu Volkswagen a odkedy prišlo štúdio Pininfarina o zákazky Peugeotu a Ferrari, ide to aj s ním dolu vodou. Dokonca generuje obrovské dlhy a zachrániť sa ho chystá indický koncern Mahindra. Možno aj preto sú služby Pininfarinu lacnejšie a dostupnejšie, ako kedykoľvek predtým.

Pininfarina tvrdí, že na Zetore nájdeme aj... Foto: Zetor
Zetor by Pininfarina Pininfarina tvrdí, že na Zetore nájdeme aj odkazy na svet športových áut. Toto zadné svetlo a la Ferrari to len potvrdzuje.

Nedávno prijalo zákazku od českého výrobcu traktorov, ktorej výsledkom je dizajnový koncept Zetor by Pininfarina. Ten sa predstavuje na veľtrhu poľnohospodárskej techniky Agritechnica v Hannoveri. Veľa nám však o koncepte Pininfarina, ani Zetor neprezradili. Tlačová správa je plná marketingovej „vaty“ o tom, že tvary sú dokonalou súhrou dynamiky, sily a emócií. Aj to napovedá, že hannoverský koncept je hlavne štylistickým cvičením, ktoré má ovplyvniť dizajn budúcich modelov Zetoru.

Prečo nie, dizajn sa predral už dávno do sveta poľnohospodárskych strojov a pre Zetor by bol podpis slávneho dizajnového štúdia na jeho produktoch len a len výhodou. Okrem konceptu ukázal Zetor v Hannoveri aj prototyp malého 3-valcového traktoru s výkonom 49 koní, ktorý naznačil príchod piateho modelového radu. Portfólio majú rozšíriť aj nové verzie radu Major so 4-valcovými motormi a novými prevodovkami.
Zetor by Pininfarina
Zetor by Pininfarina
+6Zetor by Pininfarina

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Zetor
Články podľa značiek