Mahindra XUV Aero: Aj Indovia chcú 'BMW X6'

Indická spoločnosť Mahindra vystaví na autosalóne v Dillí koncept kupé-SUV pod názvom XUV Aero. Nemecká inšpirácia je zjavná na prvý pohľad. Výroba síce nie je istá, no základy štúdie sú reálne.

27.01.2016 17:00
Mahindra XUV Aero Concept - 2016 Foto:
Základom konceptu XUV Aero je sériové SUV XUV 500, ktoré produkuje indická automobilka od roku 2011. Z neho bude pochádzať aj 2,2-litrový turbodiesel so skromným výkonom 103 kilowattov.
debata (1)

Indická Mahindra nie je v Európe celkom neznáma. Ako jediná automobilka z tejto krajiny totiž vstúpila na európsky trh. Síce len v Taliansku a s jediným modelom, SUV XUV 500, ale predsa. Práve na jeho základe má vzniknúť aj koncept, ktorý predstavia Indovia na domácom autosalóne v Dillí. A keďže Mahindra sa v poslednej dobe snaží o výrobu atraktívnejších áut, aspoň z pohľadu indického vkusu, iste neprekvapí, že štúdia XUV Aero bude štylistickým cvičením na tému SUV-kupé.

Zatiaľ tu máme len jedinú skicu, odhaľujúcu odvážne tvarovaný model s výraznými blatníkmi a splývavou siluetou kabíny v štýle BMW X6 či nového Mercedesu-Benz GLE Coupé. Dizajn vznikal priamo v Indii. A indická je aj technika. Pod kapotou je motor z XUV 500. Teda 2,2-litrový turbodiesel s výkonom 103 kW, spojený výlučne s pohonom prednej nápravy. Takže konkurencie sa nemeckí rivali báť naozaj nemusia. Napokon, výroba nie je istá. Štúdia poslúži najprv na overenie reakcií domáceho publika.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #Mahindra #Mahindra XUV 500 #Mahindra XUV Aero #koncept autosalón Dillí 2016
Články podľa značiek