Porsche 911 Soundbar: Reproduktor z tlmiča GT3 má kryštálový zvuk

Tak toto je niečo pre skutočných audiofilov. Spoločnosť Porsche Design zaradila do ponuky produktov pikošku s názvom 911 Soundbar. Základom tohto audiozariadenia je reálny tlmič ostrého Porsche 911 GT3 aj s dvojicou koncoviek výfukov.

02.02.2016 16:00
debata
Pôsobivý dizajn je výsledkom použitia... Foto: Porsche
Porsche Design - 911 Soundbar Pôsobivý dizajn je výsledkom použitia autentického tlmiča výfuku z Porsche 911 GT3. Nechýba dokonca ani hrdza.

To, že automobilky dnes upravujú zvuk motorov pomocou aktívnych klapiek výfuku či dokonca zvukovými generátormi, je vcelku bežné. Podobné technológie používa aj Porsche. Lenže to, čo stvorila divízia Porsche Design, ktorá sa zaoberá návrhmi dizajnu spotrebného tovaru, oblečenia či elektroniky, je z celkom iného súdka. Toto je totiž prvý reprosystém z výfuku. Jeho úlohou nie je odvádzať spaliny z nadupaných šesť valcov Porsche, ale šíriť dokonalý zvuk hudby. A to priamo u vás v obývačke.

Vzadu sú bežné vstupy pre externé zariadenia.... Foto: Porsche
Porsche Design - 911 Soundbar Vzadu sú bežné vstupy pre externé zariadenia. Pripojiť sa ale dá aj cez Bluetooth

Ide o high-endové zariadenie v konfigurácii 2.1 s celkovým výkonom 200 wattov. Jeho základom je skutočný tlmič ostrého Porsche 911 GT3 spolu s centrálnymi koncovkami výfukov. Pôsobivý dizajn dotvára „umelá“ korózia. Reproduktor je umiestnený na lesklom čiernom zosilňovači, ktorý obsahuje decentný displej pre zobrazenie potrebných informácií a vstupy pre externé zariadenia. Nechýba ani Bluetooth, vďaka ktorému môžete prehrávať hudbu z ľubovoľného zdroja, napríklad z iPodu alebo zo smartfónu.

O dokonalý priestorový zvuk sa stará spracovanie signálu DTS TruSurround. Pripojiť môžete aj externý subwoofer na zvýraznenie nízkych frekvencií. Systém sa ovláda diaľkovým ovládačom. K dispozícii sú tradičné funkcie ako hlasitosť, výšky, basy a prepínanie jednotlivých zdrojov. Táto paráda však nie je zadarmo. Dizajnovú reprosústavu si Porsche Design cení na 2 900 eur, za ktoré by ste si mohli dopriať aj výkonnejšie zariadenie ako len túto vychytávku s rozmermi 74 × 28 × 32 cm. Ak však máte záujem, prvé objednávky spúšťa spoločnosť v apríli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #Porsche Design
Články podľa značiek