Parmigiani Fleurier Bugatti Chiron: Hodinky za 310 000 eur

Ak sa vám zdá málo „vysoliť“ za nové Bugatti Chiron 2,4 milióna eur, môžete si k nemu dopriať ešte jednu maličkosť – švajčiarske náramkové hodinky Parmigiani Fleurier Chiron PF-390 za minimálne 310 000 eur.

24.03.2016 16:00
Parmigiani Fleurier Bugatti Chiron PF-390 Foto:
Nový model hodiniek má svojim tvarom evokovať tvar bloku motora. O presnosť hodinového mechanizmu sa stará turbillion eliminujúci vplyv gravitácie.
debata (1)
Najrýchlejšia a najdrahšie sériové auto sveta, Bugatti Chiron, absolvovalo svetovú premiéru len pred pár dňami na motoršou v Ženeve. A opäť je okolo neho rušno. Dôvodom ale nie je samotné auto. Z výstaviska Palexpo zamierilo totiž rovno do švajčiarskeho Val de Travers, kde sídli vychýrená hodinárska manufaktúra Parmigiani Fleurier. A tá pri príležitosti príchodu Chironu predstavila nový model náramkových hodiniek. Ich celý názov je Parmigiani Fleurier Bugatti Chiron PF-390. A sú hriešne drahé.

Tvar hodiniek má pripomínať blok motora. Vyzbrojené sú unikátnym strojčekom rozdeleným do dvoch častí a samozrejme takzvaným turbillionom, teda mechanizmom, ktorý eliminuje vplyv gravitácie na chod hodiniek. A aká bude cena? Vzhľadom na skutočnosť, že už predošlý model Veyron PF-372 stál bez turbilionu 310 000 eur, počítať môžme skôr s vyššou než nižšou cenou. Spoločnosť plánuje vyrobiť ročne maximálne 65 kusov. Prednosť dostanú majitelia Chironu. O odbyt sa nebojí. Už dnes má vraj Parmigiani Fleurier na stole 180 záväzných objednávok.

Parmigiani Fleurier Bugatti Chiron PF-390
Parmigiani Fleurier Bugatti Chiron PF-390
+3Parmigiani Fleurier Bugatti Chiron PF-390

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bugatti #hodinky #Parmigiani Fleurier
Články podľa značiek