VW: Koncept pre Peking bude asi nový Touareg

Volkswagen poslal do sveta prvé čiastkové fotografie konceptu pripraveného pre autosalón v Pekingu. Pôjde o plug-in hybridné SUV. A keďže súčasná generácia Touaregu má na konte už šesť rokov, nie je vylúčené, že pôjde o predobraz jeho nástupcu. Naznačuje to aj výkon 280 kW, ktorý by bol na čosi menšie v ponuke jednoducho extrémny.

18.04.2016 18:00
debata
Koncept pre autosalón v Pekingu by mohol byť... Foto: Volkswagen
VW Concept Peking - 2016 Koncept pre autosalón v Pekingu by mohol byť novým Touaregom alebo pripravovaným autonómnym SUV pre Čínu, o ktorom sa šušká už dlhší čas.

Čína je pre koncern VW aj samotný Volkswagen kľúčovým trhom. A tak sa nemožno čudovať, že tamojšie autosalóny berie smrteľne vážne. Nie inak to bude tento rok v Pekingu. Do „ríše stredu“ dovezie koncept plug-in hybridného SUV. Naznačujú to aj prvé oficiálne čiastkové fotografie a prvé informácie automobilky, ktorá prezradila, že koncept bude poháňať hybridná sústava s celkovým výkonom 280 kW a elektrickým dojazdom 50 km.

Štúdiu bude poháňať výkonná plug-in hybridná... Foto: Volkswagen
VW Concept Peking - 2016 Štúdiu bude poháňať výkonná plug-in hybridná sústava s výkonom 280 kW, ktorá jej umožní podobné zrýchlenie, aké má súčasný Golf GTI Performance.

Zrýchlenie z 0 na 100 km/h, aj vďaka mohutnému krútiacemu momentu 700 Nm, za šesť sekúnd, prirovnáva k zrýchleniu súčasného Golfu GTI s paketom Performance. Podobná je aj maximálka 223 km/h. Pritom by si ale mal koncept vystačiť s priemernou spotrebou rozprávkových troch litrov benzín. lenže vieme, ako to pri plug-in hybridoch chodí. Bohužiaľ, Volkswagen nijako nespresnil, kam štúdiou mieri. Odpoveď by ale nemusela byť ťažká. Na budúci rok má prísť totiž nový Touareg.

Takže v Pekingu pravdepodobne uvidíme jeho predobraz. Naznačuje to aj výkon, ktorý by bol na menšie SUV, napríklad očakávaný predĺžený Tiguan so 7-miestnym interiérom jednoducho predimenzovaný. A navyše, Tiguan už svoju plug-in hybridnú verziu má. Už dlhšie sa však šušká o samostatnom veľkom SUV pre Čínu. Takže aj táto alternatíva je stále otvorená. Viac sa dozvieme priamo na čínskej motoršou, ktorá sa koná od 25. apríla do 4. mája.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #Concept #koncept #VW #autosalón Peking 2016
Články podľa značiek