Peugeot e-Kick: Kolobežka predĺži 'dojazd' o 12 km. Odrážať sa treba

Spolu s novým crossoverom 3008 prichádza Peugeot aj s veľmi originálnym príslušenstvom – elektrickou kolobežkou e-Kick. Váži len 8,5 kg, dá sa ľahko poskladať a v kufri auta ju ľahko dobijete.

03.06.2016 16:00
Peugeot e-Kick - kolobežka pre 3008 Foto:
Kolobežka e-Kick má len 8,5 kg, takže manipulácia s ňou je relatívne jednoduchá. V zloženom stave ju môžete aj ťahať za sebou.
debata (1)

To, čo bolo doteraz výsadou len niektorých konceptov, sa stáva realitou. Spolu s úplne novým crossoverom 3008 ponúkne totiž Peugeot od budúceho roka v katalógu príslušenstva aj elektrickú kolobežku e-Kick. Po zaparkovaní tak môžete ďalej pokračovať v „jazde“. A nehovoríme o nejakom tom kilometri. Dojazd elektrokolobežky, vyvinutej v spolupráci s výrobcom Micro Mobility, je slušných 12 km. Pokojne tak môžete zaparkovať šesť kilometrov od vašej kancelárie. V prehustených mestských aglomeráciách s minimom voľných parkovacích kapacít to môže byť veľká výhoda.

Li-ion akumulátory sú umiestnené v stúpačke a... Foto: Peugeot
Peugeot e-Kick - kolobežka pre 3008 Li-ion akumulátory sú umiestnené v stúpačke a elektromotor integrovaný v zadnom kolese.
Kolobežka si nosí malé li-ion akumulátory v stúpačke a elektromotor integrovaný priamo do zadného kolesa. Ten má však len asistenčnú funkciu, takže odrážať sa musíte, podobne ako šliapať na pedále pri elektrobicykloch typu pedelec. Miera asistencie elektromotora sa dá nastaviť. V každom prípade tak môžete dosiahnuť maximálnu rýchlosť 25 km/h, čo je päťkrát rýchlejšie ako chôdza. Výhodou je aj to, že pre e-Kick je v batožinovom priestore Peugeotu 3008 pripravené miesto a dokonca dokovacie zariadenie, takže kolobežka je prakticky vždy nabitá.
Vpredu je sklopný stojan. Kolobežka je tak... Foto: Peugeot
Peugeot e-Kick - kolobežka pre 3008 Vpredu je sklopný stojan. Kolobežka je tak schopná stáť na mieste bez toho aby ste ju museli opierať.
Pri brzdení nožnou brzdou kolobežka dokonca rekuperuje energiu. Manipuláciu uľahčuje nízka hmotnosť len 8,5 kg a jednoduché skladanie. Vojsť s ňou tak môžete do výťahu či priamo do kancelárie. A netreba ju ani nosiť v ruke, keďže ju môžete v zloženom stave ľahko ťahať za sebou. Je možné, že sofistikovaný dizajn pritiahne aj iných zákazníkov ako len majiteľov značky Peugeot. Pre úplnosť spomeňme, že okrem kolobežky chystá francúzsky výrobca pre nový crossover aj e-Bike, teda skladací elektrický bicykel. Ceny zatiaľ známe nie sú.
Peugeot e-Kick - kolobežka pre 3008
Peugeot e-Kick - kolobežka pre 3008
+6Peugeot e-Kick - kolobežka pre 3008

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peugeot #kolobežka #Peugeot 3008 #Peugeot e-Kick
Články podľa značiek