V Číne zarastajú miliónové autá burinou. Nik sa o ne nestará

Tak takýto obrázok by sa hodil skôr k rokmi zabudnutým veteránom. Lenže v čínskom meste Čcheng-tu sú napospas osudu a prírode ponechané v podstate celkom nové autá. A nejde len o obyčajné kúsky. Pod hustým porastom nájdete Bentleye aj Range Rovery.

10.06.2016 19:00
debata (11)
Vozidlá zhabané čínskymi úradmi majú ťažký... Foto: iFeng
Čína - zabavené autá Vozidlá zhabané čínskymi úradmi majú ťažký osud. Chátrajú pod náporom bujnejúcej zelene. Ako vidieť, hovoríme o rokoch.

Čínske médiá sa po nedávnom objave desiatok miliónových áut pod mostom v Pekingu venujú ďalšiemu kurióznemu prípadu. Na rozdiel od toho prvého, kde vozidlá nemali jasný pôvod a dodnes sa nevie, komu vlastne patria, má nový „hit“ tamojších médií o čosi transparentnejšie pozadie. V meste Čcheng-tu, ktoré je hlavnou metropolou juhozápadnej provincie S’-čchuan parkuje totiž asi 200 áut, ktoré zhabali čínske úrady ich majiteľom podozrivým z trestnej činnosti.

K najdrahším kúskom „zbierky“ čínskej polície... Foto: iFeng
Čína - zabavené autá K najdrahším kúskom „zbierky“ čínskej polície patrí Bentley Continental a Range Rover. Pohľad na ne je naozaj smutný.

Na tom by, samozrejme, nebolo nič zvláštne, ak by išlo o normálne parkovisko alebo sklad. Lenže tieto vozidlá sú ponechané napospas osudu a prírode už niekoľko rokov. Vyšetrovanie prípadov prebieha zjavne pomaly, a tak nie je možné autá vrátiť ani odpredať v konkurze. Výsledkom je kuriózny automobilový park zarastený burinou. Tá obopína nielen obyčajné autá, ale aj skutočne luxusné klenoty. Nájdeme medzi nimi Blentley Continental aj kupé Continental GT či Range Rover a najväčšie SUV zo Stuttgartu – Mercedes-Benz GL.

A nechýba ani Mercedes-Benz GL. Foto: iFeng
Čína - zabavené autá A nechýba ani Mercedes-Benz GL.

Čínske úrady sa teda o zhabané vozidlá nijako nestarajú. A to ani po zverejnení v médiách. Pochopiteľne, investovať do cudzieho majetku, navyše majetku potenciálnych zločincov, nie je správne, ale hodnota týchto áut sa tým znižuje, čo znamená aj menší zisk pri ich prípadnom predaji. A zaujímavá by mohla byť aj situácia, ak sa ukáže, že niektoré z vozidiel sú zarastené divokou vegetáciou neoprávnene. Teda ak súd rozhodne, že nepochádzajú z trestnej činnosti. V akom stave potom vráti čínska polícia autá pôvodným majiteľom? To by mohlo stáť nakoniec viac ako uskladnenie týchto kúskov v aspoň uzavretých priestoroch.

Čína - zabavené autá
Čína - zabavené autá
+6Čína - zabavené autá

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #autá #Čína
Články podľa značiek