Štyridsať Peugeotov Traveller a Citroënov SpaceTourer bude voziť diplomatov

Ministerstvo zahraničných vecí SR dnes prevzalo štyridsať vozidiel, ktoré budú počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ slúžiť na prepravu zahraničných delegácií. Úlohu diplomatických „limuzín“ na seba preberú nové luxusné verzie osobných dodávok Citroën SpaceTourer a Peugeot Traveller.

23.06.2016 19:16
Peugeot Traveller, Citroën Space Tourer Foto:
Novým Citroën SpaceTourer a Peugeotom Traveller sa značky koncernu PSA snažia preniknúť do prémiového segmentu luxusných vanov. Zodpovedá tomu dizajn aj bohaté vybavenie. Štyridsať exemplárov prevezme na Slovensku funkciu diplomatických „limuzín“.
debata (2)

Vozidlá dodali spoločnosti Peugeot Slovakia a Citroën Slovakia na základe sponzorskej zmluvy medzi týmito spoločnosťami a rezortom diplomacie. Po skončení predsedníctva budú vrátené spoločnostiam. Dvadsať modelov Peugeot Traveller a dvadsať Citroënov SpaceTourer, ktoré mali svetovú premiéru len nedávno naautosalóne v Ženeve, bude možné počas predsedníctva vidieť najmä v Bratislave, v blízkostí dejísk predsedníckych podujatí.

Napríklad v okolí budovy Reduty, na Župnom námestí a pri hoteli Bôrik. Vodičmi nových minivanov budú profesionálni vojaci z Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Vozidlá symbolicky prevzal štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok z rúk generálneho riaditeľa spoločností Peugeot Slovakia a Citroën Slovakia Matúša Paľu.

Vozidlá symbolicky prevzal štátny tajomník... Foto: Citroën Slovensko, Peugeot Slovensko
Peugeot Traveller, Citroën Space Tourer Vozidlá symbolicky prevzal štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí SR Ivan Korčok (vľavo) z rúk generálneho riaditeľa spoločností Peugeot Slovakia a Citroën Slovakia Matúša Paľu.

„Sponzorstvo a spolupráca v rámci dopravy a zabezpečenia vozidiel je prirodzená práve preto, že Slovenská republika je významným výrobcom osobných automobilov. Som rád, že tieto značky sa stali silnými partnermi slovenského predsedníctva,“ povedal štátny tajomník I. Korčok. „Pre úspešné zvládnutie logistického zabezpečenia a koordinácie predsedníckych podujatí je preprava ich účastníkov kľúčová“.

Sponzorské vozidlá majú výrazne pomôcť pokryť zvýšené nároky na prepravné kapacity. „Vďaka trnavskému závodu skupiny PSA sú značky Peugeot a Citroen aj slovenskými značkami. Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ je historický okamih a považujeme za prirodzené ho touto formou podporiť,“ uviedol Paľa. Podľa ministerstva zahraničných vecí je sponzorstvo jednou z foriem, ako je možné zahrnúť súkromný sektor do príprav predsedníckych podujatí.

„Je to zároveň zaužívaná prax predsedajúcich krajín, ktorá je obojstranne výhodná. Pre našu krajinu ide tiež o úsporu verejných prostriedkov a pre partnerov zase o možnosť zviditeľniť sa pred desaťtisíckami delegátov, ktorí pricestujú v najbližších mesiacoch na Slovensko,“ uviedil Korčok. Vďaka sponzoringu má Slovensko ušetriť celkovo asi 370 tisíc eur, z čoho sponzorské vozidlá tvoria asi 100 tisíc.

Citroën SpaceTourer - 2016
Citroën SpaceTourer - 2016
+21Citroën SpaceTourer - 2016
Citroen Spacetourer
Citroen Spacetourer
+5Citroen Spacetourer

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Citroen #Peugeot #Ivan Korčok #Peugeot Traveller #Citroen Space Tourer #Matúš Paľo
Články podľa značiek