Citroën obnovil partnerstvo s Eiffelovou vežou

Stará láska nehrdzavie. Eiffelova veža a Citroën obnovili partnerstvo, ktoré trvalo od roku 1925 do roku 1934.

19.10.2009 01:41 , aktualizované: 06:20
citroen-c3 Foto:
citroen-c3
debata

Dominanta francúzskej metropoly vtedy poslúžila ako „mierne“ nadrozmerný billboard. Vďaka obrovskému nápisu Citroën sa dostala aj do Guinnessovej knihy rekordov ako najväčšia reklamná plocha na svete. Nápis tvorilo 250 000 žiaroviek a 600 kilometrov kabeláže. Údajne tak žiarila, že Charles Lindbergh, prilietajúc na pevninu po prvom sólovom lete cez Atlantik, ju využil ako návesť do Paríža.

Každé písmeno malo približne 25  metrov. Foto: Citroën
Citroen-eiffelovka Každé písmeno malo približne 25  metrov.

Po novom Eiffelova veža ponúkne každý večer od 22. októbra 12-minútovú svetelnú šou. Každá minúta bude predstavovať jednu dekádu zo 120-ročnej histórie veže. Citroën oslavuje 90 rokov a premiérové predstavenie bude vysielať prostredníctvom internetu.

Obraz bude prenášaný z interiéru desiatich nových Citroënov C3, rozmiestnených strategicky okolo veže. Kamery budú snímať predstavenie cez jedinečné predné sklo C-trojky, ktoré je na takéto vertikálne úkazy ako stvorené. Autori nápadu ešte museli prispôsobiť prenášané video na vertikálny formát 9:16.

Na výber máte desať voľne odparkovaných... Foto: Citroën
citroen-mapka Na výber máte desať voľne odparkovaných Citroënov C3.

Diváci internetového live prenosu si budú môcť vybrať z desiatich uhlov pohľadu. Svetelná šou rozžiari Eiffelovu vežu každý večer po dobu troch mesiacov od premiéry.

debata chyba
Články podľa značiek