Škoda Kodiaq: Nové SUV už na Tour de France. Ale s kamuflážou

Dlhoočakávané veľké SUV z Mladej Boleslavi absolvuje svoj prvý verejný debut už v nedeľu 24. júla. V záverečnej etape privedie do cieľa pelotón najslávnejších cyklistických pretekov Tour de France. Na bulvári Champs-Elysées sa však kamufláže nezbaví.

22.07.2016 19:00
debata
Kodiaq bude na Tour de France pokrytý... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq - Tour de France Kodiaq bude na Tour de France pokrytý špeciálnou fóliou so 14 000 fazetami maskujúcimi jeho skutočný tvar.
Najväčšia tohtoročná novinka Škody má výstavný debut naplánovaný na 1. septembra v Berlíne. Práve tu prebehne prvá statická prezentácia sériového SUV Kodiaq. Až potom zamieri na parížsky autosalón. Škoda však už dlhší čas naťahuje priaznivcov značky prvými oficiálnymi skicami a dokonca fotografiami Kodiaqu, lenže s kamuflážou. Nie inak to bude v nedeľu 24. júla, keď Kodiaq dovedie ako sprievodné vozidlo pelotón cyklistov do cieľa poslednej etapy najslávnejších pretekov Tour de France. Konanie Škody má logiku.

Cyklistický maratón sponzoruje už trinásť rokov. V tomto ročníku je do organizácie zapojených až 250 vozidiel. Ich vlajkovou loďou sa stane práve nový Kodiaq. Pri tejto príležitosti si dala Škoda záležať a vytvorila novú červeno-sivo-čiernu kamufláž, ktorá obsahuje 14 000 faziet, maskujúcich skutočný tvar novinky. Výroba špeciálnej fólie s plochou 21 štvorcových metrov zabrala štyrom špecialistom 120 hodín práce. Červená farba má pritom odkazovať na červený Superb s lakom Corrida, ktorý využíva priamo šéf pretekov Christian Prudhomme.

Za volant sprievodného Kodiaqu si sadne bývalý profesionálny cyklista Stephen Roche pochádzajúci z Írska, mimochodom, víťaz Tour z roku 1987 a ambasádor značky Škoda. Spomeňme ešte, že počas približne trojtýždňových cyklistických pretekov najazdí 250 sprievodných a ďalších 50 vozidiel Škody, ktoré používajú tímy, počas 21 etáp približne 2,8 milióna kilometrov. Trasa tohtoročných pretekov má 3 519 km a končí sa na bulvári Champs-Elysées, kde bude môcť verejnosť prvýkrát uvidieť naživo sériový Kodiaq, pomenovaný po najväčšom poddruhu medveďa hnedého.
Škoda Kodiaq - Tour de France
Škoda Kodiaq - Tour de France
+3Škoda Kodiaq - Tour de France

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Kodiaq
Články podľa značiek