Fiat a Chrysler vraj falšovali predajné čísla. Skutočné sú nižšie

V USA sa koncern FCA Automobile (Fiat/Chrysler) podľa najnovších informácii dopustil podvodu. Nadhodnotil odbyt áut o niekoľko tisíc vozidiel.

26.07.2016 22:00
FCA Automobiles Foto:
Podľa žaloby chcel koncern FCA falošnými predajmi v USA vzbudiť dojem, že sa mu darí lepšie ako je tomu v skutočnosti.
debata

Taliansko-americký koncern FCA, združujúci Fiat a Chrysler, nadhodnotil v USA údaje o predaji áut. Informoval o tom americký Automotive News, ktorý sa odvoláva na interné zdroje z firmy. Vyšetrovanie začaté už vlani vraj ukázalo, že automobilka „prestrelila“ odbyt o 5 000 až 6 000 vozidiel. Nespresnil však, akého obdobia sa toto nadhodnotenie týka. Automobilka FCA však minulý týždeň potvrdila, že úrady v Spojených štátoch prešetrujú podozrenie z falšovania údajov o odbyte.

K správe Automotive News sa zatiaľ hovorkyňa spoločnosti odmietla vyjadriť, napísala agentúra Reuters. Vyšetrovanie zrejme súvisí so žalobou, ktorú v januári podala na automobilku skupina predajcov áut Napleton, ktorá uviedla, že konkurenční obchodníci dostávali tisíce dolárov za to, že budú skresľovať hlásenia o predaji. Napleton tvrdí, že predstavitelia FCA mu ponúkli sumu 20 000 dolárov, aby falošne nahlásil predaj štyridsiatich nových áut. Fiktívne predaje mali vzbudiť dojem, že výkon FCA je teraz lepší, než bol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fiat #Chrysler #FCA Automobile
Články podľa značiek