Citroën C3 WRC: Ostrý 'Trnavčan' jazdí už aj na asfalte

Horce želiezko Citroënu, nový hatchback C3, ktorý bude schádzať z výrobných liniek PSA v Trnave, už divízia Citroën Racing testuje v ostrej verzii pre nové sezónu WRC aj na asfalte. Šotolinu má už za sebou.

10.08.2016 21:00
debata
Sériová verzia novej generácie Citroënu C3 bude... Foto: Citroen
Citroen C3 - WRC Sériová verzia novej generácie Citroënu C3 bude mať aj takúto ostrú sestru pre seriál WRC.

Najočakávanejšia tohtoročná novinka Citroënu, tretia generácia C3, sa naživo ukáže verejnosti v septembri na autosalóne v Paríži. Prvý krát ale dala o nej vedieť francúzska automobilka už v apríli, keď zverejnila prvé snímky ostrej verzie WRC. A to s kamuflážou. Medzičasom prišlo v júni aj na statickú prezentáciu sériového modelu. A teraz sa novinka ukazuje opäť v športovom kabáte WRC. Tentoraz je ale jej maskovanie o čosi skromnejšie.

Po testoch na nespevnených povrchoch prišli na... Foto: Citroen
Citroen C3 - WRC Po testoch na nespevnených povrchoch prišli na rad testy na hrboľatom asfalte južného Francúzska.

Dôvodom je, že po náročných testoch na šotoline odštartovala divízia Citroën Racing ďalšie kolo testov na hrboľatom asfalte južného Francúzska. Podľa technického riaditeľa Laurenta Fregosiho, bude mať C3 WRC pre asfalt odlišne naladený podvozok a ľahšie komponenty, ktoré umožnia znížiť svetlú výšku vozidla. Použitým 18-palcovým kolesám bude prispôsobená aj odlišná kinematika. Testovací jazdec Kris Meeke si zatiaľ C3 WRC nevie vynachváliť. Dodal, že práve na asfalte sa najviac prejaví vplyv nových predpisov.

Tie umožňujú vyšší výkon, väčšiu šírku vozidla a výkonnejšie brzdy. Výsledok niekoľkomesačného ladenia ukáže Citroën v prvej etape najťažšieho seriálu rely na svete 16. januára, ktorá odštartuje v Monte Carle. Výkon a ostatné technické parametre novinky sú zatiaľ prísne stráženým tajomstvom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Citroen #Citroen C3
Články podľa značiek