Maybach sa možno vráti s vlastným kupé. Bude obrovské

Viete si predstaviť čosi zbytočnejšie a okázalejšie ako šesťmetrové kupé? K značke Maybach by sa však hodilo. Zároveň by pozdvihlo renomé loga s dvojitým M, ktoré je dnes už len „nálepkou“ na vrcholných verziách novej Mercedesu triedy S.

15.08.2016 19:00
Maybach Coupé Foto:
Táto silueta kupé s logom Maybachu sa ocitla na sociálnych sieťach. Stojí za ňou priamo materský koncern Daimler.
debata
Reinkarnácia Maybachu nedopadla práve slávne. Luxusné limuzíny z roku 2002, postavené na starej generácii Mercedesu-Benz triedy S (W140), nedokázali konkurovať Rolls-Royceu ani Bentleyu. Po prvej vlne záujmu predaje postupne padali až na dno. V roku 2013 tak značka len dopredala posledné existujúce exempláre a materský Daimler jej naordinoval budúcnosť spätú výlučne s novou generáciou triedy S (W222). Teda jej predĺžených verzií, ktoré však nesú okrem loga MM aj trojcípu hviezdu.

Radikálny krok Daimleru síce vyšiel, pretože o „Maybachy“ je záujem väčší ako kedykoľvek predtým, ale značka MM tým prišla o svoju autonómiu a vlastný model. To by sa však mohlo zmeniť. Naznačuje to ilustrácia, ktorú koncern Daimler zverejnil na sociálnych sieťach. Zobrazuje profil priam monumentálneho dvojdverového ultrakupé s logom Maybachu. Nebude to iste náhoda. Súčasné príjmy z predajov top verzií „S-klase“ by mohli dať zelenú vzniku kráľa všetkých Maybachov. A bez stuttgartskej hviezdy.

Očakávať by sme mohli aj nejakú tú štúdiu, ktorá by najprv preverila potenciálny záujem zo strany zámožných klientov. Daimler je jednoducho po veľkolepom, ale nevydarenom, a navyše drahšom štarte novej epochy Maybachu na prelome tisícročí pragmatickejší a opatrnejší. Pre úplnosť dodajme, že jedno kupé s logom MM už predsa len vzniklo. Stalo sa tak v roku 2005, keď Maybach a gumárenský gigant Fulda oprášili projekt Exelero z roku 1938. Novodobá interpretácia experimentálneho kupé mala dĺžku takmer 5,9 metra a pod kapotou 700 koní. Nič z nej však nebolo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #Daimler #Maybach #Maybach Exelero #Maybach Coupé
Články podľa značiek