Lancia Delta si zahrá vo filme

Nová "dvestokoňová" verzia Lancie Delty s motorom 1,8 Di TurboJet získala "angažmá" v thrilleri Anjeli a démoni. Film sa objaví v našich kinách už v priebehu mája a v rovnakom čase by sa mala v showroomoch Lancie objaviť aj Delta s týmto novým prepĺňaným benzínovým motorom.

05.05.2009 19:31
Lancia Delta Foto:
Lancia Delta pri nakrúcani filmu Anjeli a démoni.
debata

Mysteriózny thriller Anjeli a démoni produkuje Columbia Pictures a do distribúcie ho uvádza Sony Pictures. Scenár filmu vznikol podľa rovnomenného bestselleru Dana Browna a nesie sa v podobnom duchu ako „Da Vinciho kód“. Réžie sa ujal Ron Howard a v hlavnej úlohe profesora Langdona žiari Tom Hanks.

Lancia Delta Foto: Lancia
Lancia Delta Lancia Delta

Vo filme si ale zahrá aj Lancia Delta s novým turbodúchadlom preplňovaným benzínovým motorom. Tento agregát produkuje z objemu 1,8 litra výkon 147 kW, čo je presne 200 koní. To napokon vysvetľuje aj reklamný slogan: „1 anjel, 200 démonov“. Vo filme sa okrem Delty blysne aj stále neodolateľná Alfa Romeo 159.

Lancia Delta Foto: Lancia
Lancia Delta Lancia Delta

Nakrúcanie filmu „Anjeli a démoni“, ktoré sa odohrávalo takmer pred rokom, kládlo na Deltu špeciálne nároky. Vozidlá určené pre film museli byť vyrobené včas, museli bezchybne fungovať a hlavne museli byť k dispozícii nielen dlho pred uvedením modelu na trh, ale aj dávno predtým, ako bola vyrobená predpremiérová séria. Závod Cassino v Taliansku musel vyrobiť špeciálne vozidlá s množstvom číslovaných súčiastok, ktoré boli v tej dobe stále ešte v štádiu prototypov, prechádzali laboratórnymi testami a potom boli dolaďované v Lancia Style Centro, ktoré bolo zodpovedné za prípravu áut pre filmovú produkciu.

Lancia Delta Foto: Lancia
Lancia Delta Lancia Delta

Napríklad v sériových Deltách sú okná mierne zatmavené, pretože sa tým zvyšuje komfort pasažierov vo vnútri. To ale robilo problémy kameramanom, takže okná boli nakoniec vymenené za transparentné, špeciálne vyrobené práve pre film. Obyvatelia Ríma a turisti boli prvými, ktorí mohli vidieť Deltu v akcii. Napriek nepriepustnej stene, ktorú okolo hviezd vytvorila ochranka, mohli ľudia Deltu obdivovať pri nakrúcaní akčných scén plných pouličných naháňačiek okolo Piazza del Popolo, pri ktorých doslova horeli gumy. Keď sa nakrúcanie v Taliansku skončilo, autá boli poslané na dokrútky do filmových štúdií Sony Pictures v Los Angeles, a potom putovali loďou späť do Talianska.

debata chyba
Články podľa značiek