Alfa Romeo Stelvio na prvých fotkách. Ale vo výrobe

Premiéra prvého SUV od Alfy Romeo sa pomaly blíži. Stelvio však stále zahaľuje prísne informačné embargo. Napriek tomu tu máme prvé snímky. I keď len z montážnej linky. O únik sa nechtiac postarala sama automobilka.

27.09.2016 19:00
Alfa Romeo Stelvio - montáž Foto:
Alfa Romeo Stelvio bude po Giulii druhým novým želiezkom v ohni talianskej značky, plánujúcej veľký comeback.
debata (1)

Alfa Romeo štartuje novú kapitolu svojich dejín. Jej základom je športový sedan Giulia so zadným náhonom. Čoskoro k nemu pribudne nový člen rodiny – prvé SUV značky. Práve to by malo znamenať veľkú expanziu, pretože predaje Giulie zatiaľ nenapĺňajú očakávania. Tak napríklad v júni sa pre ňu v Európe rozhodlo len 1 334 zákazníkov a o mesiac neskôr len 999. To nie sú čísla, ktoré by mali ohroziť postavenie konkurencie z radov BMW, Audi či Mercedesu-Benz.

Takže nové SUV Stelvia by mohlo v časoch boomu crossoverov zamiešať karty oveľa viac. Pochopiteľne, na informácie o novinke platí prísne embargo. Nepoznáme jej dizajn ani techniku. No napriek tomu sa na svetlo sveta dostali prvé snímky. A nešlo rozhodne o aktivity špionážnych fotografov. Stojí za tým samotná značka, ktorá sa chcela pochváliť excelentnou kvalitou produkcie Giulie a s týmto cieľom zverejnila nové videá z procesu montáže v závode Cassino.

Stala sa však chybička, na závesnom systéme sa zrazu namiesto Giulie objavilo nové SUV Stelvio. Že išlo o omyl, ktorý nie je u Talianov ničím výnimočným, dosvedčuje fakt, že zakrátko video zo stránok automobilky zmizlo. Ale zbytočne, pretože za tento čas obletelo celý svet. Veľa však neprezrádza, na snímkach vidíme nový model v procese montáže obložený ochrannými panelmi, ktoré zakrývajú viac, ako by sme si priali. Predná časť naznačuje jasnú príbuznosť s Giuliou.

Viac sa dozvieme na novembrovom autosalóne v Los Angeles. Americký trh by mal byť pre Alfu v budúcnosti kľúčový, takže miesto premiéry iste neprekvapí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Alfa Romeo #Alfa Romeo Stelvio
Články podľa značiek