Škoda Octavia 2017: Nová tvár príde už vo februári

Škoda Kodiaq, prvé 7-miestne SUV, ešte nestihlo svetovú parížsku premiéru a o slovo sa už pomaly hlási ďalšia novinka. A ešte dôležitejšia. Česká automobilka už totiž finišuje s modernizáciou svojho najpredávanejšieho modelu – Octavie.

28.09.2016 12:00
Škoda Octavia - skica Foto:
Výroba modernizovanej Octavie odštartuje už vo februári. V tom čase by mala prebehnúť aj prvá statická prezentácia. Ostrá premiéra je však naplánovaná až na marcový autosalón v Ženeve.
debata
Príchod modernizovanej Octavie bude rýchlejší ako sa pôvodne predpokladalo. Prvé objednávky začnú totiž díleri prijímať už v novembri. Zároveň dôjde k postupnému vypúšťaniu niektorých verzií predfaceliftovanej Octavie z ponuky. Napríklad Octavie RS 230. Všetko teda smeruje k nábehu výroby, ktorá odštartuje vo februári 2017. Krátko na to by mala prebehnúť aj statická premiéra. Tá oficiálna je ale plánovaná až na marcový ženevský autosalón.

Ako prvé sa ukážu základné verzie – liftback a Combi. Výroba ostrej verzie RS a Octavie Scout začne v apríli. Zatiaľ nie je o novej Octavii veľa informácií. Každopádne je isté, že najväčšie úpravy podstúpi predná časť. Mali by sa tu objaviť dvojité predné svetlá, podobne ako na Kodiaqu a reštylizovaná predná maska. Nové budú nárazníky, dizajn diskov kolies či revidovaná paleta farieb karosérie. Interiér dostane nové multimediálne rozhranie, opäť inšpirované Kodiaqom.

Pod kapotou veľkú revolúciu nečakajte. Napokon, len nedávno dostala Octavia novučičký 3-valec 1,0 TSI, a s novým výkonnejším motorom 1,5 TSI s variabilnou geometriou turba, ktorý nahradí pôvodný 1,4 TSI, sa koncern VW pre Škodu ponáhľať iste nebude. Najprv ho dostane ikonický Golf. Podobne, ako v prípade filtra pevných častíc, ktorý chystá Volkswagen aj pre benzínové motory. Na vynovenej Octavii Škode mimoriadne záleží. Napokon ide jej dlhodobo najpredávanejší model. A ani Kodiaq na tom nič nezmení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #facelift #Škoda Octavia
Články podľa značiek