Zázrak: Našli 30 rokov staré Lambá a Ferrari! Stačí zotrieť prach

Zatiaľ je na svete len pár fotografií, no už teraz je jasné, že tento unikátny objav patrí k tým väčším a zaujímavejším. Na 30 rokov starých superšportoch je totiž viac prachu ako kilometrov na tachometri. To sa len tak ľahko nevidí.

07.10.2016 18:00
debata (2)
Stačí jediný pohľad do tejto zabudnutej haly... Foto: Hernandez
Mexiko - objavená zbierka veteránov Stačí jediný pohľad do tejto zabudnutej haly kdesi v Mexiku a hneď je jasné, že ide o unikátny objav.

Mohlo by sa zdať, že po vlaňajšom odhalení úžasnej zbierky Roberta Baillona, ktorá ohromila svet zberateľov veteránov, sú už všetky automobilové poklady zo starých statkov a garáží na svetle sveta. Lenže svet je veľký. A tak tu máme ďalšiu fantastickú správu. Tentoraz z Mexika. V plechovej hale takmer na spadnutie, stáli nedotknute tridsať rokov vzácne superšporty. Nik nevie prečo. A hoci je dátum ich výroby mladší, než v prípade Baillonovej kolekcie, majú svoje prednosti. Sú totiž takmer ako nové.

Hovoríme napríklad o dvoch Lamborghini Countache, dvoch Porsche 911 Cabriolet, Ferrari 400, Forde Mustang Shelby GT500, Dodge Hemi Charger či Buicku GSX. To ale rozhodne nie je všetko. Zoznam vychádza len zo zverejnených fotografií, ktoré na svojom instagramovom profile zavesil Vince Hernandez, mimochodom vášnivý automobilový reštaurátor, ktorý bol pravdepodobne prizvaný k obhliadke. Musel byť doslova šokovaný, a to nielen samotnými autami, ale aj tým, že okrem 30-ročnej vrstvy prachu sú nedotknuté.

Sú tu hneď dve Lamborghini Countach či Porsche... Foto: Hernandez
Mexiko - objavená zbierka veteránov Sú tu hneď dve Lamborghini Countach či Porsche 911 Cabriolet. A k nim môžeme pripočítať aj zopár amerických ikon.

Niet divu, pôvodný majiteľ, o ktorom zatiaľ niet žiadnych informácií, s nimi nejazdil. Tak napríklad Porsche 911 Cabriolet má na tachometri len 66 kilometrov! Viete si to predstaviť? A vraj podobne sú na tom aj ďalšie kúsky. Je možné, že do deja zasiahla náhla udalosť, napríklad smrť, alebo skutočnosť, že autá pochádzajú z trestnej činnosti a ich vlastník ich ukryl pred exekútormi po tom, čo neunikol spravodlivosti. To sa dozvieme neskôr, každopádne, ide o unikátny objav, o ktorom sa ešte bude hovoriť.

Niet pochýb, že majetní zberatelia veteránov si už teraz brúsia zuby na aukciu, teda ak nejaká bude. Zohnať totiž nejazdený Countach alebo Ferrari 400 je dnes prakticky nemožné. Ceny týchto kúskov, ktoré budú s najväčšou pravdepodobnosťou potrebovať len minimálnu starostlivosť na to, aby boli uvedené do pôvodného stavu, sa vyšplhajú na poriadne vysokú úroveň.
Mexiko - objavená zbierka veteránov
Mexiko - objavená zbierka veteránov
+3Mexiko - objavená zbierka veteránov

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #veterány
Články podľa značiek