BMW i5: Väčší elektromobil má dizajn, budúcnosť ešte nie

Z japonského patentového úradu unikli snímky dizajnu elektromobilu s logom BMW. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o pripravovaný väčší model i5.

26.10.2016 12:00
debata
Patentové snímky ukazujú aerodynamický liftback... Foto: BMW
BMW i5 - patentové snímky Patentové snímky ukazujú aerodynamický liftback so štvoro dverami. Zadný pár sa ale bude otvárať stále protismerne.

Nie je tajomstvom, že Mníchov plánuje rozšíriť modelové portfólio elektromobilov divízie i. K BMW i3 a superšportu i8 má pribudnúť väčší a praktickejší súrodenec s označením i5. Teraz sa na internete objavili snímky z japonského patentového úradu, ktoré zachytávajú s najväčšou pravdepodobnosťou jeho podobu. O nič iné asi ísť nemôže. To je takmer jasné. Menej zrejmé je, kedy sa novinka predstaví a kedy príde na trh.

Mnohé dizajnové prvky sú inšpirované modelmi i3... Foto: BMW
BMW i5 - patentové snímky Mnohé dizajnové prvky sú inšpirované modelmi i3 aj i8.

Predaje ekologickej značky koncernu BMW Group sa totiž nevyvíjajú podľa pôvodných očakávaní. Po úvodnom boome začali registrácie klesať. Navyše sa konkurencii podarilo z vedenia elektrickej divízie pretiahnuť niekoľkých kľúčových ľudí z vývoja. V nemeckej tlači sa tiež objavili správy, že automobilka plánuje obmedziť investície do elektromobilov a presmerovať ich do vývoja autonómneho riadenia.

Práve to by mohlo mať vplyv aj na osud pripravovaného BMW i5. Hoci sa ešte pred rokom zdalo, že jeho príchodu nemá čo zabrániť, o produkcii nie je stále rozhodnuté. To napriek tomu, že projekt, a to potvrdzujú aj uniknuté snímky, musel byť vo vysokom štádiu vývoja. Dizajnom je i5 inšpirované svojimi súrodencami, viac však superšportom i8. V porovnaní s ním ale tento liftback so štvoro plnohodnotnými dverami ponúkne neporovnateľne viac úžitku.

BMW i5 - patentové snímky
BMW i5 - patentové snímky
+3BMW i5 - patentové snímky

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #BMW i5
Články podľa značiek