Barnacle: Papuču nahradí 'maska na oči'. Bojovať s ňou je zbytočné

Na Floride a v Pensylvánii už testujú nový „paralyzujúci“ systém na autá. Miesto oceľovej papuče dostanú nesprávne parkujúci vodiči „masku na oči“. Teda presnejšie prísavnú clonu na čelné okno. Je sofistikovanejšia, ako sa zdá.

05.12.2016 19:00
debata (5)
Nový „znehybňovač“  nemá žiadne mechanické... Foto: Barnacle
Barnacle - vizuálna "papuča" Nový „znehybňovač“ nemá žiadne mechanické funkcie, len zabráni výhľadu spoza volantu. A keď nevidíte, jazdiť nemôžete.

Zdá sa, že nad klasickou policajnou „papučou“ sa zmráka. Nahradí ju menej invazívny, no o to účinnejší systém. Polícia už nebude musieť voziť so sebou ťažké objemné železné „mreže“ na kolesá. Stačiť bude plastový vynález americkej spoločnosti Barnacle. Ten vás znehybní tým, že zabráni výhľadu z auta. Nevýhody „papúč“, pri ktorých hrozí poškodenie auta, nehrozia. Nejde totiž o mechanickú zábranu. Systém Barnacle je vlastne plastovým obdĺžnikom, ktorý polícia pomocou prísaviek umiestni na čelné okno.

Na skle drží clona vďaka prísavkám. Odstrániť... Foto: Barnacle
Barnacle - vizuálna "papuča" Na skle drží clona vďaka prísavkám. Odstrániť sa dá jedine po vyťukaní kódu na klávesnici.

Jednoduché, ale naozaj funkčné riešenie. A nemyslite si, že s „automaskou“ len tak vybabrete. Je oveľa sofistikovanejšia, ako sa na prvý pohľad zdá. Aby ste sa jej zbavili, museli by ste demontovať celé čelné okno. A to na mieste, pretože odísť so zavretými očami sa jednoducho nedá. A i tak by ste mali problém. Systém je vybavený pohybovým senzorom, takže pri manipulácii spustí zvukový alarm. A ak by ste sa aj rozhodli celé auto odtiahnuť, máte smolu. Je tu totiž GPS. Polícia teda bude vedieť, kde presne sa nachádzate.

Systém je vybavený alarmom a GPS. To pre... Foto: Barnacle
Barnacle - vizuálna "papuča" Systém je vybavený alarmom a GPS. To pre prípad, že by ste sa predsa len rozhodli s ním manipulovať alebo auto odtiahnuť z miesta priestupku.
Jediným riešením, ako sa „vizuálnej papuče“ zbaviť, je zavolať na políciu a prostredníctvom smartfónu alebo banky uhradiť pokutu. Muži zákona sa potom ani nemusia dostaviť na miesto priestupku. Stačí, že vám zašlú číselný kód, ktorý vyťukáte na klávesnici zariadenia a prísavky sa uvoľnia. A čo s „maskou“? Tú vrátite na polícii. Je to výhodné pre vás aj pre policajtov. Samozrejme, len relatívne, pretože platiť za zlé parkovanie nie je nič, po čom motoristi túžia. Systém už skúšajú v USA na Floride či v Pensylvánii, a zdá sa, že ho čaká veľká budúcnosť.
Barnacle - vizuálna "papuča"
Barnacle - vizuálna "papuča"
+8Barnacle - vizuálna "papuča"

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #parkovanie #Barnacle
Články podľa značiek