Hyundai Mobile: Auto ako časť obývačky? Korejci to myslia vážne

Mali sme tu už „bláznov“, ktorí milujú svoje autá tak, že ich parkujú priamo v obývačke, aj autá, ktoré chcú byť pohodlné ako vaša domácnosť. No Hyundai ide ešte ďalej. Chce prepojiť auto priamo s interiérom.

12.01.2017 12:00
Hyundai Mobile Vision Concept - 2017 Foto:
Dizajnéri Hyundaia si predstavujú, že po prepojení vozidla s domom sa môže stať jeho interiér súčasťou domu. Po príjazde by ste jednoducho vstúpili priamo do obývačky.
debata

Na výstave spotrebnej elektroniky CES v Las Vegas uvoľnil Hyundai uzdu svojej fantázii. Predstavil tu originálny koncept vozidla, ktoré by sa mohlo stať priamo súčasťou vášho domova. Vízia má názov Hyundai Mobile. Nejde ale o predstavu, že budete vaše vozidlo parkovať v obývačke. To nie. Auto by ostalo parkovať pri dome, lenže po otvorení veľkých bočných dverí a uvoľnení špeciálne tvarovaného otvoru v stene by sa jednoducho stalo integrálnou súčasťou interiéru.

Vylúčené nie je ani použitie sedadiel ako... Foto: Hyundai
Hyundai Mobile Vision Concept - 2017 Vylúčené nie je ani použitie sedadiel ako interiérového nábytku.

Čo by to znamenalo v praxi? Jednoducho by ste si mohli už pri odchode z práce obuť papuče. Po príchode domov by ste vystúpili z vášho Hyundaia priamo do obývačky. A dokonca mohli použiť sedadlo z auta ako kus interiérového nábytku. Navyše by vás vozidlo cestou domov naladilo po ťažkej práci do dobrej nálady. Napríklad pomocou vhodného výberu ambientného podsvietenia, hudbou, masážou a správnou pozíciou za volantom. O to viac, ak by sa riadenie spoliehalo na autopilota.

Je to koniec garáží? To asi ešte nie. Myšlienka je to síce pekná, ale k realite má predsa len ešte veľmi ďaleko.
Hyundai Mobile Vision Concept - 2017
Hyundai Mobile Vision Concept - 2017
+5Hyundai Mobile Vision Concept - 2017

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Concept #koncept #CES Las Vegas 2017 #Hyundai Mobile Vision
Články podľa značiek