Peugeot sa vracia do Indie. Kúpil legendárny Ambassador!

Koncern PSA rozširuje portfólio značiek. Akvizícia Opelu je vraj už na spadnutie, i keď Francúzi trochu zahmlievajú. Isté však je, že Peugeot už kúpil legendárnu indickú značku Ambasador. Do miliardovej Indie sa tak vráti po približne tridsiatich rokoch.

15.02.2017 19:00
Hindustan Ambassador Foto:
Indický výrobca Hindustan sa preslávil licenčne vyrábaným britským Morrisom Oxford. Pod názvom Hindustan Ambassador schádzal z liniek neuveriteľných 57 rokov a to prakticky bez zmien. Stal sa z neho najslávenejší „živý veterán" planéty. Linky sa zastavili až v roku 2014. Oživí ich francúzsky Peugeot.
debata
Indický konglomerát C. K. Birla Group, ktorý vlastní indického výrobcu áut Hindustan Motor cez víkend oznámil, že už podpísal dohodu so spoločnosťou Peugeot SA o predaji značky Ambassador za 800 miliónov indických rupií, čo je približne 11,24 miliónov eur. Vozidlo Ambassador, ktoré sa začalo vyrábať v roku 1948, bolo jediným luxusným autom v Indii až do polovice 80. rokov minulého storočia. Hyndustan Motor ukončil výrobu tejto v roku 2014.Automobilka Peugeot nezverejnila, aké plány s Ambasadorom má.

Každopádne to bude znamenať návrat Peugeotu na indický trh, z ktorého odišiel po tom, ako v 90. rokoch minulého storočia neuspela jeho snaha o spoločné podnikanie v krajine. Minulý mesiac francúzsky výrobca áut podpísal dohodu s konglomerátom Birla o návrate na rýchlo rastúci trh a uviedol, že bude investovať v prepočte približne 100 miliónov eur do závodu Hindustan Motor v juhoindickom štáte Tamil Nadu. Táto dohoda znamená, že produkcia v závode sa zvýši na 100-tisíc áut ročne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peugeot #PSA #Hindustan #Hindustan Ambassador #Ambassador
Články podľa značiek