Mercedes-AMG GT Concept: Rodí sa stuttgartská 'Panamera'?

Toto má byť najväčšie prekvapenie Stuttgartu na ženevskom autosalóne. Mercedes-AMG GT sa tu totiž predstaví v podobe 4-dverového kupé. A možno zamieri aj na výrobné linky.

07.03.2017 12:00
Mercedes-AMG GT Concept - 2017 Foto:
Prvá skica odhaľuje koncept 4-dverového kupé na báze AMG-GT. Áno, bude to Panamera zo Stuttgartu.
debata
Je to oficiálne. Pôvodné špekulácie o príchode 4-dverovej verzie Mercedesu-AMG GT, ktorá by mohla konkurovať Astonu-Martin Rapide, ale najmä Porsche Panamera, dostávajú reálne kontúry. Na autosalóne v Ženeve, ktorý začína už dnes, predstaví totiž Stuttgart koncept na túto tému. A ten už nemusí byť ďaleko od sériového modelu. Naplnila by sa tak idea, s ktorou sa automobilka pohrávala už v časoch éry predošlého superšportu SLS AMG. I keď toto auto nikdy nevzniklo, na patentovom úrade mal Stuttgart chránené jeho skice.

Teraz už ide do tuhého, čo potvrdzuje aj prvá skica najväčšieho ženevského prekvapenia. Vidíme na nej poriadne ostré kupé, evokujúce AMG GT s ďalším párom dverí. Plynulé línie sú zakončené odvetrávacími otvormi v nárazníku a neprehliadnuteľným karbónovým difúzorom s centrálne vyvedenou koncovkou výfuku. A hoci nič viac Stuttgart neprezradil, celkom isto bude pod prednou kapotou pracovať dvakrát preplňovaný 8-valec s objemom 4,0 litra so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou, teda technika z kupé AMG GT.

Výkon by sa mohol vyšplhať až na 430 kW, to v prípade, ak si koncept požičia najsilnejšiu verziu tohto agregátu z vlani predstaveného AMG GT R. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h by potom novému štvordverovému superšportu nemalo zabrať viac ako štyri sekundy. Podľa neoficiálnych informácií by sa novinka mala dostať na linky závodu v Sindelfingene už na budúci rok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Mercedes-AMG #autosalón Ženeva 2017 #Mercdes AMG GT
Články podľa značiek