Bugatti Niniette 66: Rodí sa Chiron morskej hladiny?

Nestačí vám Bugatti Chiron za 2,4 milióna eur? Tak potom má pre vás značka ďalšiu ponuku. V spolupráci s francúzskou lodenicou Palmer Johnson vyvíja totiž hyperluxusnú jachtu Niniette 66. Príbuznosť s Chironom nie je náhodná.

17.03.2017 16:00
Bugatti Niniette 66 - Palmer Johnson Foto:
Už prvý pohľad naznačuje silnú inšpiráciu tejto 20,1 metra dlhej jachty ikonickým Bugatti Chiron.
debata

Majitelia hyperšportov Bugatti vlastnia väčšinou nielen hriešne drahé nehnuteľnosti či lietadlá, ale aj jachty. Nejde pritom o hypotézu. Potvrdil to sám šéf molsheimskej značky. Takže prečo nevyužiť príležitosť, ponúknuť im niečo aj z tohto morského sveta? Presne za týmto účelom sa spojilo Bugatti s renomovaným francúzskym výrobcom lodí Palmer Johnson. Výsledkom bude ultrarýchla a ultraluxusná jachta Niniette 66, ktorá chce byť „Chironom“ vodnej hladiny. Ako naznačuje číslovka, na dĺžku zaberie 66 stôp, čo je 20,1 metra a dosť veľký formát na rozprávkový výkon i komfort.

Skutočný Chiron je popri Niniette 66 skutočným... Foto: Palmer Johnson
Bugatti Niniette 66 - Palmer Johnson Skutočný Chiron je popri Niniette 66 skutočným drobčekom.

Vývoj beží už od roku 2015, pričom spája to najlepšie zo sveta luxusných motorových jácht a pôžitku, ktorý máte z ohromujúcej sily za volantom Chironu. Napokon, práve volant z Bugatti je jedným z mála komponentov, ktoré si Niniette 66 požičia od svojho asfaltového súrodenca. Predsa len ide o loď, takže paralela je založená skôr na dizajne ako technickej príbuznosti. Výkonom sa však tieto dve špičky automobilovej a lodnej hierarchie od seba zas až tak nelíšia. Niniette 66 poháňa lodný motor MAN s výkonom 1 013 koní, ale v ponuke bude aj silnejšia 1 216-koňová verzia. Pohyb je sprostredkovaný pomocou trysiek MJP.

Hyperluxusná športová jachta má dve paluby.... Foto: Palmer Johnson
Bugatti Niniette 66 - Palmer Johnson Hyperluxusná športová jachta má dve paluby. Horná je miestom pre mostík a jacuzzy.

Nádherná jachta preberá z Chironu dvojfarebné lakovanie, typické bočné oblúky a motívy podkovy. Loď ponúka dve paluby. Na prvej je riadiaci mostík s dvojicou anatomických sedadiel, ležadlá a jacuzzy, ktorému sekunduje ohnisko vytvárajúce kontrast s vodou. Okolo mostíka sa schádza dvoma schodišťami do podpalubia, kde je dostatok miesta na veľkú spálňu, obývaciu miestnosť a malú kapitánsku kajutu. Zariadenie je hyperluxusné. Všade vládne ušľachtilá koža, mramor a karbón – také typické pre Bugatti. Rovnako ako ďalšie motívy konskej podkovy.

Dolná paluba hýri luxusom. Aj tu je množstvo... Foto: Palmer Johnson
Bugatti Niniette 66 - Palmer Johnson Dolná paluba hýri luxusom. Aj tu je množstvo dizajnových odkazov na Bugatti.
Kuchynku tu však nenájdete, dvadsať štvorcových metrov je predsa len primálo na plne nezávislý „ostrov života“. A o to tu ani nejde. Kochať sa máte rýchlosťou a luxusom na kratších plavbách. Vzniknúť však majú aj väčšie verzie s dĺžkou až do 24,4 metra. Ale tiež menšie s dĺžkou 15,2 metra. Ceny zverejnené zatiaľ neboli, ale niet pochýb, že nový spoločný počin Bugatti a Palmer Johnson si svoju klientelu nájde. Výsledná suma bude závisieť na dĺžke, výkone a vybavení. V každom prípade bude aj to najlacnejšie prevedenie drahšie ako štvorkolesové Bugatti Chiron, ktoré stojí 2,4 milióna eur.
Bugatti Niniette 66 - Palmer Johnson
Bugatti Niniette 66 - Palmer Johnson
+10Bugatti Niniette 66 - Palmer Johnson

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bugatti #jachta #Bugatti Chiron #Plamer Johnson
Články podľa značiek