Škoda Fabia Combi asi skončí. Nahradí ju crossover

V Mladej Boleslavi zvažujú koniec výroby praktickejšej verzie Škody Fabia. Týkať sa to ale má až jej budúcej generácie. V ponuke ju zastúpi celkom iné auto.

04.04.2017 16:00
Škoda Fabia Combi - 2017 Foto:
Súčasná tretia generácia Fabie Combi prišla na trh v roku 2015. A je možné, že bude poslednou.
debata
Modelov kombi v nižšej triede je naozaj máličko. V podstate len Škoda Fabia Combi a Renault Clio Grandtour. Tretí zástupca, Seat Ibiza ST už skončil a v Ženeve odhalená nová generácia s takýmto variantom nepočíta. Také Polo Variant to vzdalo už pred rokmi. Jednoducho, zdá sa, že dopyt po malých kombi dlhodobo klesá, takže vývoj a výroba sú čím ďalej, tým menej rentabilné. Tento trend zasiahne pravdepodobne aj Škodu.

Podľa kuloárnych informácií, ktoré priniesol český server auto.cz, zvažujú v Mladej Boleslavi možnosť vynechať z ponuky Fabie verziu Combi. Nie je to napokon prvýkrát. Podobné úvahy boli na pretrase už pri druhej generácii. Nakoniec ale vedenie rozhodlo inak a kombi sa na rozdiel od sedanu stalo pevnou súčasťou modelového radu. A to nielen v druhej, ale aj v súčasnej tretej generácii, ktorá je na trhu od roku 2014, teda ani nie tri roky. Nebolo to zlé rozhodnutie, veď Fabii Combi sa darí.

Len na ilustráciu, ešte v roku 2015 pripadalo zo 195 379 vyrobených Fabií až 72 614 na verziu kombi. Takže úvahy o konci sa zdajú byť nelogické. Lenže trend zákazníkov smeruje ku crossoverom a nie je tajomstvom, že Škoda doplní ich portfólio okrem Kodiaqu a nového Yeti, naplánovaného na jeseň, ešte o dva menšie, teda aj v triede Fabie. Práve toto auto, postavené na platforme MQB A0, ktorú bude zdieľať aj štvrtá generácia Fabie, by mohlo v ponuke vystriedať malý „kombík“.

Zas tak horúce to ale nie je. Súčasná Fabia vydrží totiž na linkách až do roku 2020 a spolu s ňou Fabia Combi. Každopádne na štvrtej generácii už v Boleslavi naplno pracujú.
Škoda Fabia Combi - 2015
Škoda Fabia Combi - 2015
+25Škoda Fabia Combi - 2015

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Fabia #Škoda Fabia Combi
Články podľa značiek