Hyundai Kona: 'Kórejský Juke' príde možno už do New Yorku

Hyundai chce byť do roku 2021 v Európe vedúcou ázijskou značkou. Pomôcť mu má aj nové SUV Kona, ktoré zaútočí na Nissan Juke, Hondu HR-V alebo Toyotu C-HR.

05.04.2017 12:00
debata
Zo snímky reflektora malého SUV Kona si obraz o... Foto: Hyundai
Hyundai Kona - 2017 Zo snímky reflektora malého SUV Kona si obraz o novom Hyundai neurobíme. Automobilka však sľubuje vitálny imidž a progresívny dizajn.

Hyundai stále pracuje na ponuke SUV. Napokon, v súčasnosti ide o najrýchlejšie rastúci trhový segment. Lenže trio Tucson, Santa Fe a Grand Santa Fe, z ktorého predal od roku 2001 viac ako 1,4 milióna kusov, mu nestačí. Nových zákazníkov a rast odbytu má zabezpečiť štvrtý člen rodiny. Predstaví sa možno už na nadchádzajúcom autosalóne v New Yorku. A zamieri o stupienok nižšie.

V súvislosti s tým Hyundai zverejnil detail reflektora a názov Kona. Ten vychádza z pomenovania časti ostrova Havaj, čo má vraj odrážať vitálny imidž novinky. Patriť bude do triedy subkompaktov, kde úradujú modely ako Nissan Juke, Honda HR-V či Toyota C-HR alebo aj Renault Captur. Hyundai však hovorí skôr o SUV než o crossoveri. Takže je možné, že v ponuke sa objaví aj pohon oboch náprav.

Zaujať má odvážnym dizajnom, ktorý je pre tento segment typický. Napriek očakávanej americkej premiére bude mimoriadne dôležitý aj pre Európu. Kórejská automobilka chce totiž do roku 2021 obsadiť na starom kontinente post najúspešnejšej ázijskej značky. A SUV Kona má byť dôležitou súčasťou veľkej ofenzívy, ktorá prinesie až 30 nových modelov a ich derivátov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Kona
Články podľa značiek