Škoda Kodiaq Coupé: Nová ilustrácia vyzerá skvelo

Toto je, samozrejme, len predstava nezávislého ilustrátora, ale zákazníkov Škody by takto vyzerajúce kupé-SUV určite neurazilo.

06.04.2017 18:00
Škoda Kodiaq Coupé - ilustrácia 2017 Foto:
Ilustrátor X-Tomi vychádzal pri svojom návrhu z Kodiaqa Sportline. Pontón karosérie je prakticky bez zmien, s výnimkou farebného riešenia predného nárazníka. Splývavá kabína je úplne nová.
debata (3)
Druhá karosárska verzia Škody Kodiaq je istá. Bude ňou kupé-SUV. Má to však háčik. V prvom rade bude určené pre čínsky trh, kde by mal športový variant doraziť už na budúci rok, teda v roku 2018. Otázkou ostáva, či zavíta aj do Európy. Predsa len, na starom kontinente má Škoda stále rodinný imidž a športové emócie sa s ňou napriek účasti vo WRC príliš nespájajú. Lenže nový šéf značky Bernhard Maier sa už dávnejšie vyjadril, že Kodiaq Coupé by bol ideálnym nástrojom na to, aby sa zo Škody stala emotívnejšia značka.

Takže nie je vylúčené, že ak Škoda vyrieši logistické problémy, pretože Kodiaq Coupé bude schádzať z výrobných liniek čínskeho závodu v Šanghaji, mohol by Kodiaq Coupé zamiešať nakoniec karty aj na domácej pôde. Auto je hotové a aj šéf vývoja Christian Strube sa vyjadril, že „nové kupé-SUV bude čistou emóciou“. To nedáva spávať ani nezávislým ilustrátorom. Na internete sa už objavilo viacero predstáv o jeho podobe a najnovšia, ktorá pochádza od známeho ilustrátora s pseudonymom X-Tomi, patrí k tým najvydarenejším.

Kodiaq Coupé na nej naozaj pôsobí ako sebavedomý konkurent pre BMW X4 alebo Mercedes GLC Coupé. Základ pochádza z verzie Kodiaq Sportline, čo vidieť na prednej maske a nárazníku, i keď farebné riešenie spodných líšt je odlišné. Najväčšou zmenou je znížená a splývavá kabína. Tretie bočné okná majú naozaj blízko k BMW X4. Zadný pohľad k dispozícii nemáme. Či X-Tomi trafil nie je vôbec isté. V Šanghaji bude totiž tento mesiac debutovať koncept Škoda Vison E, a hoci ide o elektrický crossover na platforme MEB, nie je vylúčené, že riešenie jeho zadnej časti naznačí aj dizajn športového Kodiaqu.

Bolo by to v každom prípade drahšie riešenie, než jednoducho postaviť derivát Kodiaqu s odlišnou kabínou a nárazníkmi. Lenže Čína je veľký a pre Škodu extrémne dôležitý trh, takže vyššie investície do modelu, ktorý má zmeniť jej imidž, by boli celkom logické.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Kodiaq #Škoda Kodiaq Coupé
Články podľa značiek