Volkswagen investuje do motorov 20 miliárd eur. Aj do elektrických

Nemecký automobilový koncern Volkswagen bojuje s kauzou Dieselgate. Svoj imidž si chce v budúcnosti napraviť veľkou ofenzívou na poli hybridných a elektrických vozidiel. S tým súvisí aj plán obrovských investícií do vývoja motorov.

05.05.2017 12:00
VW - výroba motorov Foto:
Do roku 2020 zredukuje Volkswagen počet typov motorov pre masové modely až o 40 %. Zároveň budú mať spotrebu nižšiu o 10 až 20 percent.
debata

Volkswagen investuje až dve desiatky miliárd eur do vývoja spaľovacích a elektrických motorov. Povedal to riaditeľ skupiny Matthias Müller. Najväčší európsky a dnes už aj svetový výrobca automobilov sa tým chystá na ďalšie sprísňovanie emisných noriem. Zároveň je to logická reakcia po oznámení novej stratégie, ktorá počíta s väčším zameraním na elektrické autá a nové formy mobility.

V priebehu piatich rokov tak Volkswagen vloží do zvyšovania efektívnosti a znižovania spotreby spaľovacích motorov približne o 10 až 15 % asi desať miliárd eur. Tie by mali vyhovovať prísnejším emisným normám v Európe, USA a Číne, uviedol Müller. Ďalších deväť miliárd poputuje na konto vývoja elektrických motorov a novej generácie hybridných vozidiel pre USA.

Už v priebehu minulých troch rokov však investovala spoločnosť do bezemisných technológií tri miliardy eur. Volkswagen sa tiež vo vývoji motorov zameria na úsporu nákladov. Počet typov agregátov určených pre masové modely sa má už do roku 2020 zredukovať až o 40 %, teda takmer o polovicu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #motory #VW
Články podľa značiek