Indovia plánujú elektrický superšport. S dizajnom Pininfarina

Slávne dizajnérske štúdio Pininfarina by sa mohlo vrátiť na scénu s prekrásnym superšportom. Postarať sa o to má jeho súčasný vlastník, indická spoločnosť Mahindra.

05.05.2017 19:00
Pininfarina H2 Speed Concept - 2016 Foto:
Posledným počinom štúdia Pininfarina bol tento elektrický superšport H2 Speed, predstavený vlani v Ženeve. Mohol by sa stať predlohou budúceho sériového modelu Pininfarina.
debata (1)

Éra slávnych talianskych karosární je dávno minulosťou. Po tom, čo vzali dizajn svojich áut do rúk samotné automobilky stratili prácu. Štúdio Bertone skrachovalo v roku 2014, Italdesign zachránil koncern Volkswagen a udržiava ho v „hibernácii“ a štúdio Pinifarina vlani pred úplným kolapsom vytrhla z biedy čínska spoločnosť Mahindra. Práve tá teraz oznámila plán, vyvinúť pod názvom Pininfarina nový superšport.

Určený má byť najmä pre čínsky a americký trh. A hoci pôvodný lesk talianskej spoločnosti asi nevráti, rozhodne zdvihne jej imidž, čo by mohlo byť užitočné pre ďalšie projekty, najmä ponuku služieb štúdia Pininfarina iným spoločnostiam. O pripravovanom superšporte informoval sám šéf indickej automobilky, ktorá sa zameriava na lowcostové produkty, Anand Mahindra počas autosalónu v Soule. „V súčasnosti skúmame potenciál stavby takéhoto auta, ktoré by nieslo logo Pininfarina.“

Očakáva sa, že novinka bude inšpirovaná štúdiou H2 Speed Concept, ktorá sa predstavila na vlaňajšom jarnom autosalóne v Ženeve. Každopádne má byť elektrický superšport len prvým krokom pre reinkarnáciu značky. Podľa Ananda Mahindru majú totiž neskôr nasledovať dve SUV, pravdepodobne tiež s elektrickým pohonom. Tie by v prípade úspechu už mohli doraziť aj na európsky trh.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pininfarina #Mahindra
Články podľa značiek