Škoda skončila s výrobou Yeti. Odchádza do minulosti

Minulý týždeň zišiel z výrobných liniek v českých Kvasinách po dlhých ôsmich rokoch posledný exemplár Škody Yeti. Jeho kariéra sa končí. A to nadobro, keďže v ponuke ho vystrieda nový Karoq.

10.05.2017 19:00
debata (2)
Prvé české SUV vydržalo na linkách dlhých osem... Foto: Škoda-Auto
Škoda Yeti - výroba Prvé české SUV vydržalo na linkách dlhých osem rokov. Teraz sa však jeho kapitola končí. Nahradí ho novinka, ktorá si neponechá ani len jeho meno.

Škoda Yeti sa do dejín českej automobilky zapísala ako prvé SUV. A má za sebou mimoriadne úspešnú kariéru. Od roku 2009 z neho Škoda vyrobila vyše 630 000 exemplárov. Napriek pokročilému veku bol navyše o Yeti neutíchajúci záujem. Predaj dokonca rástol. Najviac registrácií si Škoda zapísala v roku 2015, teda len pred necelými dvoma rokmi, keď sa pre Yeti rozhodlo 64 348 zákazníkov. A popularite sa Yeti tešil aj v prvých mesiacoch tohto roka.

Jeho osud je však definitívne spečatený. Minulý týždeň zišiel v závode Škody v Kvasinách z montáže posledný exemplár. A podobne to bude v Nižnom Novgorode v závode GAZ, kde Yeti skončí na linkách v auguste. Škoda pritom neplánuje udržať jeho výrobu ani v Číne, kde ešte vlani predala rekordných 26 350 kusov. Yeti nahradí vo výrobnom programe úplne nová a ešte ambicióznejšia Škoda Karoq. Yeti bude možné objednávať u dílerov do augusta. Automobilka má k dispozícii ešte asi 600 kusov.

S čímsi ako výpredajovými zľavami však nerátajte. Záujem o Yeti neklesol ani po tom, čo Škoda oznámila príchod Karoqu. A keď sme už pri ňom, spomeňme, že nové SUV bude stáť na platforme MQB, podobne ako Seat Ateca, a bude prvou Škodou, ktorá prinesie digitálny prístrojový štít. Jej statická svetová premiéra je naplánovaná na 18. mája v Štokholme, teda už na budúci týždeň.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Yeti #Škoda-Auto #Škoda Karoq
Články podľa značiek