Škoda chce nástupcu kupé 110 R. A nie je to žart

Škoda má dnes imidž rodinnej značky. Do budúcna sa to má ale zmeniť. Tvrdí to šéf vývoja Christian Strube. Nevylúčil ani ideového nástupcu kupé 110 R. Jazdiť má na batérie.

24.05.2017 16:00
debata (3)

Škoda sa nám dnes spája s funkčnosťou a racionalitou. Lenže časy sa menia. Ak chce česká značka ďalej rásť, potrebuje viac emócií a tiež vstúpiť do nových segmentov. A to nielen medzi SUV. Napríklad aj do triedy športových áut. Na tomto poli to ale v súčasnosti nevyzerá v jej výrobnom programe práve ružovo. Jediným zástupcom je Octavia RS. Fabia sa už ostrej verzie nedočká. Zato sa šušká o Superbe RS, Kodiaqu RS a možno aj Karoqu RS. Známy je aj plán Kodiaku Coupé pre Čínu. Lenže to stále hovoríme o derivátoch bežných sériových modelov.

Teraz však britský Auto Express prichádza s prekvapivou informáciou o reinkarnácii legendárneho kupé 110 R, ktoré schádzalo z liniek mladoboleslavskej automobilky v rokoch 1970 až 1980. I keď v celkom inom podaní, ako sme ho poznali. Nejde o novinársku kačicu. O takomto pláne sa totiž rozhovoril sám šéf vývoja Škody Christian Strube. „Zvesti, že Škodu zaujíma len funkčnosť, nie sú pravdivé. Škoda má 120-ročnú históriu a je plná emócií,“ povedal s odkazom na legendárne kupé, ktoré mimochodom vlastní.

Na otázku, či Škoda môže prísť v budúcnosti s podobným autom odpovedal: „Áno, ale elektrickým.“ Umožní to platforma MEB, na ktorej má vznikať už v roku 2025 milión koncernových elektromobilov. Prečo nie aj kupé od Škody? Flexibilita platformy umožňuje totiž použiť napríklad len zadný náhon, typický pre Škodu v časoch slávy 110 R. „Táto platforma je ešte flexibilnejšia ako platforma MQB a konštruktérom dáva obrovskú slobodu,“ zdôrazňuje Strube. Neprezradil však, či je projekt schválený. Každopádne nebude jeho zmienka pre médiá náhodná.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda 110 R
Články podľa značiek