Hyundai Kona: Nový crossover 'nachytaný' vo Francúzsku

Premiéru nového kórejského crossoveru Kona očakávali mnohí už na aprílovom autosalóne v New Yorku. Nestalo sa. Ostáva naďalej tajomstvom. Zato sú už v plnom prúde testy prototypov. Práve z nich pochádzajú špionážne snímky.

29.05.2017 16:00
debata
Hyundai Kona sa zaradí v ponuke SUV pod súčasný... Foto: Auto Plus
Hyundai Kona - 2017 Hyundai Kona sa zaradí v ponuke SUV pod súčasný Tucson. Konkurovať má napríklad Nissanu Juke, Honde HR-V, Mazde CX-3 či Toyote C-HR alebo aj Renaultu Captur.

Nový crossover Kona má byť pre Hyundai veľmi dôležitým modelom. Napokon, boom outdoorovo orientovaných áut je v plnom prúde. Tie malé nevynímajúc. Lenže kórejská automobilka v ňom nemá čo ponúknuť. Zmení to práve malý crossover, ktorého názov pochádza z pomenovania časti ostrova Havaj. Prvú zmienku o ňom vypustil Hyundai do sveta už začiatkom apríla a tak mnohí očakávali svetový debut v New Yorku. Lenže Kona do USA nedorazil a ani na súčasne prebiehajúcu motoršou v Šanghaji.

Premiéra však nebude ďaleko. Testovacie prototypy už totiž absolvujú zaťažkávací maratón a Hyundai si nerobí ťažkú hlavu ani z maskovania. Práve vďaka tomu môžeme vidieť prakticky celý dizajn prednej časti očakávanej novinky. Podarilo sa ju zachytiť francúzskemu magazínu Auto Plus. Fotografie len potvrdzujú slová automobilky, že Kona prinesie do dizajnového rukopisu značky čerstvý vietor. Napríklad kombináciu „kaskádovej“ masky s horizontálne členenými svetlami „a la“ Citroën.

Pod kapotou môžeme očakávať mix techniky Hyundaia i20 a i30, vrátane preplňovaného 3-valca 1,0 T-GDI a dvojspojkových prevodoviek. A keďže Hyundai hovorí o Kona viac ako o SUV než o crossoveri, je možné, že dostane aj pohon oboch náprav. To sme ale už naozaj v rovine špekulácií. Kórejci totiž zatiaľ žiadne oficiálne informácie neposkytli. Viac sa dozvieme v priebehu leta. Na výstavnú premiéru si bude musieť Kona počkať pravdepodobne až do septembra, teda na termín jesenného autosalónu vo Frankfurte nad Mohanom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai Kona
Články podľa značiek