Hyundai pracuje na ostrých SUV. Vývoju šéfuje človek z BMW

Nie je tajomstvom, že Hyundai pripravuje ostré modely divízie N. Už čoskoro sa dočkáme ostrého hothatchu. Pri ňom ale neostane.

26.05.2017 16:00
Hyundai Foto:
Hyundai nakúpil dobre. Na post šéfa športovej divízie posadil bývalú „hlavu“ divízie M v BMW.
debata

Ešte tento rok predstaví Hyundai prvého zástupcu novej rodiny divízie N. Bude to čosi ako kórejské „BMW M“. A túto paralelu sme nezvolili náhodne. Šéfom športovej divízie je totiž Albert Biermann, niekdajší šéf „emkového“ oddeleniav Mníchove. Je podpísaný napríklad aj pod BMW X6 M. Ten sa nedávno rozhovoril o budúcnosti ostrých Hyundaiov. Ako prvý príde hothatch i30 N. Pri ňom ale rozhodne neostane. „Pracujeme aj na fastbacku, ostrých modeloch segmentu B a tiež na výkonných SUV,“ povedal Biermann.

A tiež prezradil, že prvým SUV divízie N bude Tucson. „ Keď sa naň pozriete, je to príjemné auto. Aby sme ale prišli s verziou N, budeme potrebovať vysoký výkon, dobrú prevodovku, špičkovú ovládateľnosť, znížený podvozok a športové pneumatiky,“ dodáva. Po Tucsone má podľa neho nasledovať podobný tuning nového malého SUV Kona. Čosi ako BMW X6 M je ale až otázkou budúcnosti. A pravdepodobne spojenej s alternatívnym pohonom.„Aby sme sa zmestili do emisných limitov, nevyhneme sa pri športových autách hybridnej či plug-in hybridnej sústave.“

Biermann zároveň vylučuje, že by sa Hyundai dostal do stretu s prémiovou značkou Genesis. Aktuálne vraj nemá automobilka v pláne výkonné luxusné auto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hyundai #Hyundai N #Hyundai i30 N #Hyundai Tusson N
Články podľa značiek