Karoq Coupé: Čo by ste povedali na tento štýlový variant?

Známy ilustrátor sa pohral s fotografiou novej Škody Karoq. Výsledkom je atraktívne kupé-SUV. Vyzerá skvelo, ale v skutočnosti sa nič podobné zatiaľ nechystá.

29.05.2017 18:00
debata
Základom návrhu je oficiálna snímka Škody.... Foto: X-Tomi Design
Škoda Karoq Coupé - ilustrácia 2017 Základom návrhu je oficiálna snímka Škody. Stačilo zopár úprav z Karoqu vzniklo efektné kupé-SUV.

To, že Škoda pripravuje svoje prvé kupé-SUV, nie je tajomstvom. Jeho základom sa má stať Kodiaq. Česká automobilka počíta s nováčikom najmä v Číne. Jeho osud v Európe je zatiaľ neznámy, rovnako ako dizajn. To však nebránilo známemu ilustrátorovi, ktorý si hovorí X-Tomi, aby stvoril virtuálnu podobu štýlovejšej verzie Kodiaqu so splývavou siluetou kabíny. Teraz vak išiel ešte ďalej. Len pár dní po svetovej premiére menšieho SUV Karoq stvoril podobnú verziu aj z neho. V tomto prípade však ide naozaj o úplnú fikciu, pretože Škoda nič také neplánuje. Aspoň zatiaľ.

Vzhľadom na skutočnosť, že Karoq, ktorý strieda v ponuke staršie Yeti, mieri k oveľa širšiemu spektru zákazníkov, by to však nemuselo byť v budúcnosti úplne vylúčené. Napokon mení sa aj imidž samotnej Škody, ktorá chce prezentovať vo výrobnom programe viac emócií a zbaviť sa čisto rodinného a racionálneho charakteru. Zazneli už napríklad zmienky o návrate legendárnej Škody 110 R, aj keď len v elektrickej verzii. Karoq Coupé by nepochybne takejto zmene smeru prospel. Vyzerať by mohol práve tak, ako to naznačuje X-Tomi.

Základom jeho vizualizácie je oficiálna snímka Karoqu. Grafik však znížil siluetu kabíny, zväčšil disky a pridal modrý lak, ktorý nájdeme napríklad na Octavii RS. Efektné je aj matné pozadie reflektorov či čierny lem blatníkov. Viac úprav ani nebolo nutných. V každom prípade pôsobí Karoq Coupé podstatne atraktívnejšie ako sériová novinka predstavená v Štokholme. Škoda len, že X-Tomi nevytvoril aj zadný pohľad. Práve ten by bol pre nás zaujímavejší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #Škoda Karoq #Škoda Karoq Coupé #X-Tomi
Články podľa značiek